17 Mayıs 2012 10:41

ÇHD'den ÖYM'ye tepki

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) Üyesi ve Adana Şubesi Eski Başkanı Av. Şiar Rişvanoğulu hakkında, Roj TV’de katıldığı programlar nedeniyle “ örgüt propagandası” suçundan cezalandırılması talep ediliyor.Konuyla ilgili Adana adliyesi arkasında açıklama yapan ÇHD Adana Şubesi adına açıklama

ÇHD'den ÖYM'ye tepki
Paylaş

ÇAĞDAŞ Hukukçular Derneği (ÇHD) Üyesi ve Adana Şubesi Eski Başkanı Av. Şiar Rişvanoğulu hakkında, Roj TV’de katıldığı programlar nedeniyle “ örgüt propagandası” suçundan cezalandırılması talep ediliyor.
Konuyla ilgili Adana adliyesi arkasında açıklama yapan ÇHD Adana Şubesi adına açıklama yapan Sevil Aracı, binlerce BDP yöneticisini KCK operasyonu kapsamında gözaltına alan ve tutuklayan hükümetin yazarlardan, gazetecilerden, yayıncılardan sonra hukukçuları hedef aldığını belirtti. Yakın zamanda çoğu ÇHD üyesi olan 34 hukukçunun, hukuk dışı operasyonlara maruz kaldığını ifade eden Aracı, bu gözaltıların, yargı ve muhalefete dönük baskılar olduğunun altını çizdi. AKP’nin ‘sivil anayasa yapıyoruz’ diye meydanlarda dolaştığı bir zamanda muhalif seslerin susturulmaya çalışıldığını dile getirdi. Baskı ve sindirme amacı ile yapılan tüm müdahalelerin durdurulmasını isteyen Aracı, “Düşünceleri nedeni ile yargılanan tüm arkadaşlarımız hakkında beraat kararı verilmesini, düşünce ve örgütlenme özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılmasını, özel yetkili mahkemelerin, özel yargılama usullerinin ve TMK’nin kaldırılmasını talep ediyoruz.” diye konuştu. (Adana/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘1000=2 Adaletiniz bu mu?’

SONRAKİ HABER

‘Can derdine düşersek hekimlik yapamayız’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...