19 Eylül 2016 12:38

Rapinoe eşitsizliğe karşı eylemleri sürdürüyor

Lezbiyen futbolcu Megan Rapinoe, ABD-Hollanda maçında ulusal marş sırasında ayağa kalkmayarak ırkçılığa karşı eylemlere devam etti.

Paylaş

ABD'de ırkçılık ve polis şiddetine karşı sporcuların protestoları devam ediyor. Eylem dalgasını başlatan NFL(Amerikan Futbol Ligi) takımı San Francisco 49ers'ın oyuncusu Colin Kaepernick'in ilk destekçilerinden olan futbolcu Megan Rapinoe, bir kez daha sahnedeydi. Rapinoe bu kez ABD-Hollanda maçı öncesi ulusal marş sırasında ayağa kalkmak yerine diz çöktü.

ABD'nin 3-1 kazandığı maçta 64. dakikada oyuna giren Rapinoe, “Eşcinsel bir Amerikalı olarak bayrağa bakıp onun sizin özgürlüklerinizi korumamasının ne anlama geldiğini çok iyi biliyorum” diyerek Kaepernick'e destek olmuştu.

Lezbiyen futbolcu, bu eylemi 4. kez gerçekleştirirken "Sonsuza kadar yapar mıyım? Bilmiyorum, herhalde yapmam. Ama başka bir yolla daha etkili olacağımı hissedene kadar devam edeceğim" dedi.

Rapinoe, "Elbette yuhlamalar ve destekler vardı. Hepsine tamamen saygı duyuyorum" ifadesini kullandı.

ABD Futbol Federasyonu, Rapinoe'nun eyleminden hoşnut olmadıklarını ancak cezalandırma yöntemine gitmeyeceklerini söyledi. Ancak Rapinoe'nun eylemi devam ederse durumun gözden geçirilebileceği aktarıldı. (SPOR SERVİSİ)

MİTHAT FABİAN SÖZMEN: KAEPERNİCK'TEN ALACAK ÇOK DERS VAR

ÖNCEKİ HABER

Mamaklılar: Eğitime darbe yapıldı

SONRAKİ HABER

Mersin'de işsizlik izdihamı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...