08 Eylül 2016 10:11

İrlanda'dan Avrupa Komisyonu'nun Apple cezasına itiraz

İrlanda Hükümeti, İrlanda'ya ödenmek üzere 13 milyar avro vergi cezası çıkaran Avrupa Komisyonu kararına itiraz için parlamentoda destek sağladı.

Paylaş

İrlanda hükümeti, İrlanda'daki faaliyetlerinden dolayı Apple şirketine, İrlanda'ya ödenmek üzere 13 milyar avro vergi cezası çıkaran Avrupa Komisyonu kararına itiraz etmek için parlamentoda destek sağladı.

Sputnik'in haberine göre Koalisyon hükümeti bazı bağımsız bakanların ikna edilmesiyle, İrlanda'nın Apple'a haksız ve ayrıcalıklı vergi kolaylıkları sağlayarak devlet desteği vermiş olduğu yolundaki kararına karşı Apple ile aynı safta yer alacak.

Maliye Bakanı Michael Noonan, Avrupa Komisyonu'nun yasa dışı devlet yardımı olarak kabul ettiği 13 milyar avroyu İrlanda'nın Apple'dan talep etmesi yolundaki kararına itiraz edilmesini istemişti.

Hükümet, Apple'a vergi konusunda ayrıcalıklı muamele yapılmadığını, dolayısıyla devlet yardımı sağlanmadığını savunuyor. Bu konuda parlamentoda dün yapılan oylama 36'ya karşı 93 oyla hükümetin lehine sonuçlandı. Başbakan Enda Kenny parlamentoda yaptığı konuşmada, "Avrupa Komisyonu verdiği kararla İrlanda için haksız avantaj elde etmek uğruna yasaları istediği gibi eğip bükmeye hazır bir ülke tablosu çizmiştir. Bu hem çok zararlı hem de gerçekle uzaktan yakından ilgisi olmayan bir iddiadır. Bu, kurallara uyum gösteren küçük bir ülkeyi destekleyici bir Komisyon kararı değildir. Bu karar böyle kalmamalıdır" dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

BES Bursa'da ihraç ve tutuklamaları protesto etti

SONRAKİ HABER

Kilis'te IŞİD roketinden yaralanan Suriyeli çocuk öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...