07 Eylül 2016 11:29

Geleceğin gazetecileri bugünün gazetecilerine sahip çıkıyor 

Mersin İletişim Fakültesi öğrencileri, gözaltında tutulan Muhabirlerimiz için bir açıklama yayımladı ve “Serbest bırakın” çağrısında bulundu.

Paylaş

Mersin İletişim Fakültesi öğrencileri, gözaltında tutulan Muhabirlerimiz Cemil Uğur ve Halil İbrahim Polat için bir açıklama yayımladı ve “Serbest bırakın” çağrısında bulundu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Polis, hukuk, hükümet, iktidar gazetecilerin gazeteci olup olmadığını bilmeyecek kadar aptal değildir. Evrensel muhabirlerine gösterilen tutum gazetecilere bu ülkede yapılan haksızlıkların bir tezahürüdür. Darbe girişiminin olduğu geceden itibaren demokrasi kahramanı olarak anılmak istenen Erdoğan, o geceden itibaren ülkede daha baskıcı bir yönetime gidildiğinin açığa çıkarılmasını engellemek istiyor. Gerçeğin haberini yapmak isteyen gazetecilerin gözaltına alınmasından veya tutuklanmasından görüyoruz. Gözaltında ki gazetecilere Metin Göktepe üzerinden ölüm tehdidinde bulunan polisler bilsinler ki, Metin Göktepe’nin doğum gününde haber yaptığı için üniversitenin ‘ceza’ verdiği öğrenciler olarak uyarıyoruz, ‘Bu yürek hiç susmayacak.’ Gazetecilik için, halk için şimdi iletişim fakültelerinde ana akım medya düzenini temellerinden sarsacak bir nesil yetişiyor. Ve Metin Göktepe mihenk taşlarımızdan birisi ise gözaltında ki genç gazetecilerde hafızamızda olacak. Biz geleceğin gazetecileri olarak meslektaşlarımızın serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” (Mersin/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

DJV: Sadece diktatörlüklerde gördüklerimiz oluyor

SONRAKİ HABER

İşten atılan işçiden intihar girişimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...