24 Ağustos 2016 17:50

Gürkan: Saldırı insanlığa yapıldı tek çare birlikte mücadele

Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan taziye ve ziyaretlerde bulunmak üzere IŞİD saldırısında 57 kişinin hayatını kaybettiği Antep'e geldi.

Paylaş

Antep’te yaşanan, 57 kişinin hayatını kaybettiği, onlarca kişinin yaraladığı IŞİD saldırısının ardından Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan taziye ve ziyaretlerde bulunmak üzere kente geldi. Gürkan, katliamın yaşandığı Beybahçe Mahallesi’ndeki ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Antep saldırısının, hükümet politikalarından bağımsız düşünülemeyeceğine dikkat çekti.

Gürkan’ın programı, kriz merkezinin de bulunduğu DBP Şahinbey İlçe Binası’nda başladı. EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen ve İl Örgütü’nden parti yöneticilerinin de katıldığı ziyarette, EMEP heyetini HDP Gaziantep Milletvekili Mahmut Toğrul karşıladı. Gürkan’a bombalı saldırıyla ilgili son bilgileri aktaran Toğrul, Antep’te yaşanan bu saldırıyı daha önce de defalarca dile getirmiş oldukları IŞİD yapılanmasına müsaade edilmiş olmasının sonuçları olarak değerlendirdiklerini belirtti. Gürkan da hem Toğrul’a taziye dileklerini iletti hem de “Saldırının aslında tüm Türkiye halklarına ve halkların geleceğini belirleme iradesine yönelik olduğunu" dile getirdi.

Gürkan, daha sonra taziye çadırlarını gezdi. Milletvekili Toğrul’un da eşlik ettiği gezi kapsamında mahallede bulunan Siirt Pervarililer Dernekleri ile patlamanın yaşandığı sokakta açılan taziye çadırı ziyaret edildi. Buralarda söz alarak halka seslenen Gürkan, şunları kaydetti: “AKP, 15 Temmuz’dan da gerekli dersleri çıkarmamış ve baskıcı, antidemokratik uygulamalarından vazgeçmemiştir. Aynı biçimde Suriye ve tüm Ortadoğu’da var olan paylaşım hesaplarının içinde olmakta ısrar etmiştir. Son olarak Cerablus’ta yaşananlar da, IŞİD ile mücadele bahanesiyle asıl olarak oradaki Kürtleri, Rojava’daki demokrasi güçlerini tehdit olarak görmesindendir. Yine IŞİD bahanesiyle, IŞİD’in gömlek değiştirmiş hali olan ÖSO ve cihatçı örgütlerle Cerablus üzerinden Suriye’ye dönük kirli planlarını sürdürmektedir.”

‘YAN YANA GELMELİYİZ’

Gürkan, tüm bu politikalara ve sonuçlarına karşı tek çarenin birlikte mücadele olduğunu belirtti: “Bu ülkede emekten, demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan tüm kesimler olarak yan yana gelip barış ve kardeşliği tesis etmek için birlikte mücadele etmek zorundayız.” (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eren Keskin'e destek: #ErenKeskinYalnızDeğildir

SONRAKİ HABER

Yeni bir karanfil türü keşfedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...