23 Ağustos 2016 13:44

56. Ayda yine Ankara’da Roboski için adalet istenecek

Roboski için Adalet Platformu, katliamın 56. ayı olan 28 Ağustos tarihinde yapacakları eyleme katılım çağrısı yaptı. 

Paylaş

Her ayın 28’inde Ankara’da İnsan Hakları Anıtı önünde, adalet için nöbet tutan Roboski için Adalet Platformu, katliamın 56. ayı olan 28 Ağustos tarihinde yapacakları eyleme katılım çağrısı yaptı. 

Yazılı açıklama yapan Platform, “Atılacak hiçbir adımın kaybettiklerimizi geri getirmeyeceğini biliyoruz. Ancak ne yazık ki katliamın üzerinden geçen süreye rağmen sorumlularla ilgili etkin hiçbir soruşturma ve cezai işlemin yapılmamış olmasına rağmen, yakınlarını kaybedenlere yönelik tutuklama ve para cezaları utanç verici bir tabloya dönüşmüştür” dedi. Roboski’nin on yıllardır tahrip edilen, birlikte barış içinde, özgür ve eşit yaşama arzusuna vurulmuş en ciddi darbelerden birisi olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Roboski’de yaşanan katliamın sorumlusu tüm askeri ve siyasi karar vericiler, cezalandırılmadıkça, geçmişle yüzleşme, darbecilerle hesaplaşma iddiası inandırıcı olmayacaktır. Roboski köylülerine yönelik bir özür mesajını bile çok gören yöneticilerin,  acıları paylaşmaya, ortak ve onurlu bir gelecek kurmaya yönelik söylemleri hiçbir karşılık bulmayacak, yıkılan güveni yeniden inşa edemeyecektir.” 

Roboski aydınlatılmadıkça, Türkiye siyasetinde sivilleşme ve demokratikleşmenin söz konusu olamayacağına da vurgu yapılan açıklamada, “Roboski’nin üstü örtülerek, Roboski’de yaşanan insanlık dramı unutturularak, yeni demokratik bir anayasanın yapılamayacağını biliyoruz. Roboski’de yaşanan vahşetin 56. ayında, ülkeyi yönetenleri sorumlu davranmaya, kamuoyunu duyarlı olmaya çağırıyoruz” denildi. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Ovacık halkına tehdit

SONRAKİ HABER

Mersin’de Antep katliamı kınandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...