20 Ağustos 2016 05:47

ABD'den Suriye ordusuna Haseke uyarısı

Pentagon, Suriye'yi Haseke'de Demokratik Suriye Meclisi'nin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılarını durdurması konusunda uyardı.

Paylaş

Suriye ordusunun, Haseke'de Demokratik Suriye Meclisi'nin hakimiyetinde olan bölgeyi bombalamaya başlaması üzerine, ABD ordusunun bölgede konuşlanan özel kuvvetler birimleri mevzilerinden geri çekildi. ABD - Rusya yetkilileri arasında telefon trafiği yaşanırken Pentagon, Suriye'yi saldırıları durdurması konusunda uyardı.

ABD Savunma Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, bombalama sonucunda Amerikan askerleri bölgeden ayrıldı, ancak bombardımanda yaralanan Amerikan askeri olmadığı ifade edildi.

PENTAGON: GELİŞMELERDEN RAHATSIZIZ

CNN’in haberine göre Pentagon yetkililerinin ‘fazlasıyla rahatsızlık duyduğu’ saldırı, Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) bağlı Kürt ve Arap savaşçılara aylardır eğitim ve danışmanlık hizmeti veren Amerikan askerlerinin de bulunduğu bölgede gerçekleşti.

ABD’DEN RUSYA'YA: NE GEREKİYORSA YAPARIZ

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis’in ifadesine göre, bombardıman başladığında, yerdeki koalisyon güçleri Suriye uçağı ile radyo kanalı aracılığıyla irtibat kurmaya çalıştı fakat cevap alınamadı. Amerikan personeli, daha önce kurulmuş bir hat aracılığıyla derhal Rus yetkilileri arayarak, kimin ateş ettiğini öğrenmeye çalıştı. Rus tarafının, saldıranların kendileri olmadığını aktardığı, Amerikan yetkililerinin ise “saldırıların devam etmesi durumunda ABD kara kuvvetlerini korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını” belirttiği ifade edildi.

ABD jet uçaklarının hemen bölgeye gönderildiği ancak uçaklar ilgili mevzilere ulaştığında Suriye jetlerinin çoktan geri çekildiği kaydedildi.

Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait iki adet SU-24 tipi savaş uçağının dört farklı Kürt hedefini vurduğu açıklanan taarruz hakkında Pentagon sözcüsü Davis, “durumun epey sıra dışı olduğunu” ve “daha önce de Suriye güçlerinin, niyetleri bu olmasa bile ABD güçlerini vurmaya çok yaklaştığı bir olayın yaşandığını” söyledi.

Davis, Suriye'yi gelecekte benzer hamlelerde bulunmaması için ikaz ederek, “Koalisyon güçlerine ya da ortaklarımıza müdahale etmeme konusunda uyarıyoruz” ifadesinde bulundu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Okmeydanı ve Kağıthane'de polis operasyonu

SONRAKİ HABER

Gündem'in manşeti: Ape Musa'nın kalemi düşmedi, düşmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa