20 Temmuz 2016 18:03

Roboskîli aileler: Hükümet kendini temize çıkaramaz

Roboskili aileler Roboskî Katliamı’nda adı geçen Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysal’ın tutuklanmasını değerlendirdi.

Paylaş

Roboskî Katliamı’nda adı geçen Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysal’ın darbe girişimi sonrası tutuklanmasını değerlendiren Roboskîli aileler, “Bu darbe ile kendini temize çıkarmaya çalışan hükümetin peşini bırakmayacağız” dedi.

Darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma dalgası kapsamında gözaltına alınıp, tutuklanan askerlerden biri de Şırnak 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysal. Kamuoyu Tümgeneral Baysal ismini 28 Aralık 2011’de gerçekleşen Roboskî Katliamı ile duydu. Roboskî’de öldürülen 34 yurttaşın aileleri, Baysal’ın tutuklanmasına dair görüşlerini paylaştı.

Roboski-Der Başkanı Veli Encü, işlenen katliam sonrası hem asker hem de siyasi sorumluların devlet tarafından ödüllendirdiğini hatırlatarak, “Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan, Genel Kurmay Başkanına, TSK’ye ve askere teşekkür etti” dedi. Roboskî’ye bomba yağdıran kişilerin İstanbul ve Ankara’ya yine savaş uçaklarıyla, insanların üzerine bombalar yağdırdığına dikkat çeken Encü, “Siyasi iktidar şimdi Roboskî, Cizre, Ankara ve daha birçok katliamın sorumluluğunu bu darbecilerin üzerine yıkmak ve kendilerini temize çıkarmak istiyor. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

Katliamı gerçekleştirenlerin kendilerine “Davanızın peşini bırakın diye tehditlerde bulunduğunu, ancak buna boyun eğmediklerini de kaydeden Encü, şunları söyledi: “Bu tehditleri yapan kişiler şimdi kendi ülkesine ve devletine zarar verdiği gerekçesiyle tutuklanıyor. Bizler haklıyız, haklı mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz.”

Roboskî katliamında oğlu Cemal Encü’yü kaybeden Hazal Encü ise “Şırnak, Cizre, Sur, Nusaybin, Silopi ve Gever’de yüzlerce Kürt çocuğunu katleden ve 7 gün boyunca Taybet Ana’nın cenazesini sokak ortasında bırakan generaller, yarbaylar daha önce ödüllendiriliyordu. Bugün ise Erdoğan’a karşı geldiler diye yargılandılar. Neden şimdi de paşalarını ödüllendirmiyorlar?” dedi.

Katliamda çocukları Orhan ve Zeydan Encü’yü kaybeden Halil Encü de, “Oğlum daha 11 yaşındaydı. Allah oğlumun ahını yerde bırakmaz. Biz her zaman Allah’ımıza sesleniyoruz. bu katliamcı zihniyetten hakkımızı alacaktır” dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Leyla Birlik: Halkın iradesine saldırdılar

SONRAKİ HABER

Kuleli Askeri Lisesi’ndeki 62 öğrenci tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...