14 Temmuz 2016 06:12

İstanbul’da sağlıkçılardan Başbakanın açıklamalarına tepki

İstanbul'da sağlık örgütleri Başbakanın acil servislerle ilgili açıklamasına tepki göstererek özür dilemeye çağırdı.

Paylaş

Başbakan Binali Yıldırım'ın hastane acil servislerine ilişkin söylediği 'acil servise kız bakmaya gidiyorlar' sözlerine tepkiler gelmeye devam ediyor. İstanbul Tabip Odası, SES İstanbul şubeleri ve Dev Sağlık-İş'in Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önünde yaptıkları eylemde konuşan Fadime Kavak Başbakan'ın açıklamasını kınayarak, özür dilemeye çağırdı. 

"Ülkeyi yönetmek ciddiyet ister, Özür dilemelisin Başbakan" yazılı pankartın açıldığı basın açıklamasında konuşan SES Şişli Şube Başkanı  Fadime Kavak "Biz buradan Başbakana çağrı yapıyoruz, gelsin bizimle bir gece nöbet tutsun. Bizler yeri geliyor, en temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çalıştığımız koşullar da hiç öyle başbakanın bahsettigi gibi güllük gülüstanlık değil" dedi.

Eylemde ortak basın açıklamasını Türk Tabipler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Melahat Cengiz yaptı. Cengiz Başbakanın açıklamasının ülkenin geldiği yeri gösterdiğini ifade ederek, "Acil servisler ciddi birimlerdir, buralardan bahsederken ızdıraplardan, acılardan, yaralardan, insan hayatlarından söz ediyoruz Başbakan! Biz sağlık çalışanları acil servislerde gülmekten, espiri yapmaktan, hatta kaygısız tasasız yürümekten bile utanırız. Başbakana bazı şeyleri hatırlatmak istiyoruz. Acil servisler ciddi birimlerdir. Acıların, ıstırapların yaşandığı, insanların yaşamını yitirdiği yerlerden bahsediyoruz. Bombalı katliamlar yaşanırken, şaşalı kutlama yapan zihniyetin acil servislere kız bakmaya gelmesine o kadarda şaşırmamak lazım " dedi. 

Başbakan'a seslenen Cengiz; "Acil servislere başvuran hasta sayısının yılda 100 milyona çıkmasıyla, Türkiye'nin nüfusundan fazla acil servise başvurulan tek ülke olmasından övünduğunüzden biliriz sizi. 5 lira poliklinik farkı ödememek için acil servislere yığılacak yoksullaştırdığıniz halkı, kronik hasta bakım olanaklarının yokluğu nedeniyle acil servislerdeki yığılmayi 'başarı' olarak sunmanızdan biliriz sizi" dedi. 

Arzu Çerkezoğlu, ise “Bugün burada Başbakanın yaptığı açıklama için buradayız. AKP kendisi bir yalan uyurdu, görünüyor ki o yalana kendileri de inanmış ki, acilleri toz pembe diye tarif ediyor. Sağlık hizmeti ciddi bir iştir, alay konusu dalga konusu yapılamaz. Acil serviste senelerce görev yapan bir hekim olarak söylüyorum biz gülmeyiz bile. Bu açıklama hastalara, sağlık çalışanlarına başta da kadınlara hakarettir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Kaboğlu: Fabrika kurar gibi Yargıtay ve Danıştay kurulmaz

SONRAKİ HABER

Nusaybin’de yasak 'kısmi' olarak kalkacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...