01 Temmuz 2016 11:51

Üstü örtülmeye çalışılan gerçeklerin takipçisi olacağız

Madımak Katliamı'nın 23. yıl dönümünde, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ile CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan açıklama yaptı.

Paylaş

Madımak Katliamı'nın 23. yıl dönümünde, katliamda yitirilen Şair Metin Altıok'un kızı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ile CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan açıklama yaptı.

Altıok ve Sarıhan'ın açıklaması şöyle:

"Madımak’ı ‘Bir futbol maçı esnasında yaşanabilecek olaylar’ olarak niteleyen, ‘Çok şükür otel dışındaki vatandaşlarımıza bir şey olmamıştır’ değerlendirmelerini içeren, sanıkları için verilen zaman aşımı kararını ‘milletimiz için hayırlı’ bulan söylemler; son olarak Atatürk Havaalanında yaşanan saldırıda karşı karşıya kaldığımız ‘güvenlik zafiyeti yoktur’ diyen, siyasal İslamcı terörü görmezden gelen, onu okşayan aynı resmi anlayışın görünümlerini oluşturuyor! Nitekim, bir gün önce Atatürk Havalimanındaki patlamanın araştırılması için verilen önergeyi reddeden iktidar, dün de Sivas’ın karanlıkta kalan tüm yönleri ile araştırılması için verilen önergeyi reddetti. Bu anlayış; Maraş, Çorum, Sivas, Madımak, Gazi, Başbağlar, Roboski, Reyhanlı öldürümlerinde, Diyarbakır, Suruç, Ankara ve İstanbul da gerçekleşen katliamların hepsinde, toplumsal izleğimizi ve belleğimizi her seferinde söküp dağıtmayı amaçlıyor. Buna izin vermeyeceğiz. Üstü örtülmeye çalışılan gerçeklerin ve adaletin ısrarlı takipçisi olacağız.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriyeli çocuklar intihar ediyor!

SONRAKİ HABER

Teknoloji üzerine sanatçı filmleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...