30 Nisan 2012 16:11

1 Mayıs için beş kırık şarkı

Gelinciklerdi. Çocukluğumun gelincikleri. Dokunsam kaçış kaçış... Kelebekler gibi. Gözümün önünde uçuşuyor durmadan. Gelincikler evet gelinciklerdi. Ben koştukça uzaklaşan, güneşin batışı mı?Akşam mı gece mi çevremi saran karartı?Dünyayı avuçlarımdan avuçlarına aktaracağım ş

1 Mayıs için beş kırık şarkı
Paylaş
Sennur Sezer

Akşam mı gece mi çevremi saran karartı?

Dünyayı avuçlarımdan avuçlarına aktaracağım şimdi. Uzun boyunlu bir kuşun sonsuz kuyruğu örtecek ellerini. Küllerinden doğmuş bir kuş. Ateş kuşu.
Avuçlarımdan avuçlarına akacak dünya. Damarlarındaki susuzluk dinecek bir anda. Bayram sevinçlerini hiç yaşayamadın sen, sana bayram yerlerini vereceğim, arife coşkularını. Düşlerin tadını. Aç avuçlarını.
Dünyayı avuçlarına bırakacağım, bir külah dondurmayla. Serinliği yüzünü yalayacak al al.
Seni kanatlarına alacak bir Anka vereceğim sana.

Rüzgar değil şarkım havalandırır uçurtmayı. Özgürlük yol üstü bir çoban çeşmesidir, suyu herkese yeter. Soluğum bütün şarkılara ayarlı, kavalım yeni. Pabucum daha çok hora teper. Bugün bayram. Bugün bayram.
Bugün bayram.
Ekmeği az sonra çıkaracağım fırından. Peyniri dilimledim, soğanı yumrukla kır acısı aksın. Sofra ağacın altında. Nerdeyse döner yoldaşlar. Çay demini aldı alacak.  
Közde fokurduyor çömlek.

Gelinciklerdi. Üflesen uçardı narin. Koparma. Sevmez tutsaklığı. Gelinciklerdi, kızların saçlarında, boynunda al al. Yüzlerine vurur rengi. Kına türküleri gibi coşkun bir ezgi. Arkadaşlar bekleyin beni. Bekleyin beni...
Bekle...

Bir anda kaldırımlar yaklaştı ve yumuşadı.
Göğsümde bir ocak harladı. Dünya daha sıcaktı.
Ellerim kavradı bayrağımızı, az ilerisi durak. Az ilerisi arkadaşlarım. Az ilerisi avuçlarımda karıncalanan tramvay. Kollarımda gerindi çocuk uykularım. Kaldırımlar yaklaştı, taşlar yumuşadı.
Benden ayırmayın bayrağımı.

*BU YAZI EVRENSEL KÜLTÜR'ÜN MAYIS SAYISINDA YAYIMLANMIŞTIR.

ÖNCEKİ HABER

Yaşasın 1 Mayıs! Bijî Yek Gûlan

SONRAKİ HABER

Dakika dakika 1 Mayıs!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...