25 Mayıs 2016 17:39

Lazkiye'deki katliamlar, Mersin'de protesto edildi

Mersin Arap Alevi Gençlik Meclisi çağrısıyla bir araya gelen Alevi Kurumları Lazkiye vilayetinde gerçekleştirilen katliamı protesto etti.

Paylaş

Mersin Arap Alevi Gençlik Meclisi çağrısıyla Forum Havuzbaşında bir araya gelen Alevi Kurumları Lazkiye vilayetinde gerçekleştirilen katliamı protesto etti.

Arap Alevi Gençlik Meclisi , Mersin Halk Meclisleri , Kilikya Nehir Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Dersimliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Alevi Kültür Dernekleri Yenişehir - Mezitli - Toroslar Şubeleri , Demokratik Alevi Dernekleri , İslahiye Kabaklar Köyü Derneği,  Vartolular Derneği , Haçovalılar Derneği , Mersin HDK , Mersin Emek ve Demokrasi Platformu ve Bileşenlerinin katılmıyla gerçekleşen protestoda basın açıklamasını Arap Alevi Gençlik Meclisinden Ali Gür okudu.

Yaşamını yitiren 120'yi aşkın Suriyeli için saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan Gür konuşmasında Suriye coğrafyasında sistematik Alevi katliamlarından ve Türkiye'nin emperyalist müdahaledeki rolünden bahsetti.

Pazartesi günü, Lazkiye'ye bağlı Cable ve Tartus kentlerinde 10 IŞİD'li intihar saldırganının saldırısında 120'yi aşkın insan yaşamını yitirmişti. (Mersin/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Acarsan Holding'e bağlı çalışan işçiler haklarını arıyor

SONRAKİ HABER

MHP'de Süleyman Servet Sazak da adaylığını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...