19 Mayıs 2016 07:00

CHP’liler yasağa rağmen yürüdü

CHP Gençlik Kolları’nın çağrısını yaptığı Anıtkabir yürüyüşü, Ankara Valiliği’nin yasak kararına rağmen gerçekleşti.

Paylaş

CHP Gençlik Kolları’nın çağrısını yaptığı Anıtkabir yürüyüşü, Ankara Valiliği’nin yasak kararına rağmen gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı yürüyüş boyunca, “Diktatör baksana, kaç kişiyiz saysana” sloganlarıyla Saray’a mesaj yollandı. Laiklik vurgusu ön plana çıktı. 

CHP Gençlik Kollarının 19 Mayıs için çağrısını yaptığı Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyüş önceki gün Valilik tarafından yasaklanmıştı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Valiliğin kararına rağmen 10.30’da Güvenpark’ta olacağını, gençleri de beklediğini söylemişti. Bu çağrı nedeniyle sabah saatlerinden itibaren CHP Ankara İl Başkanlığı’nın bulunduğu Milli Müdafaa Caddesi’nin önü ve Güvenpark çevresi polisler ve TOMA’larla çevrildi. 

Ankara ve çeşitli illerden gelerek il başkanlığı önünde toplanan kitleye polis basın açıklaması yapıp dağılmaları yönünde iki kez anons yaptı. Milli Müdafaa Caddesi’nin GMK Bulvarı’na çıkan ucu da TOMA’larla kapatıldı. Bu sırada CHP yöneticileri, emniyet ve Valilik arasında görüşme trafiği sürdü. İlerleyen dakikalarda Gençlik Caddesi üzerinden Anıtkabir’e yürünmesi konusunda anlaşma sağlandı. 

KILIÇDAROĞLU DA KATILDI

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Kumrular Caddesi üzerinde oluşturulan korteje katılması sırasında izdiham yaşandı. Kortejin en önünde bando ve gençlik kollarının korteji yer alırken, Kılıçdaroğlu kortejin orta sıralarında yürüdü. Gençlik Caddesi üzerinden Anıtkabir’e yapılan yürüyüşe cadde boyunca askeri lojmanlar da dahil evlerin pencere ve balkonlarından destek geldi. 

Güzergah boyunca sokak aralarından yürüyüşe katılanlarla kalabalık gittikçe büyüdü. 

Pankartlarda “Gençlik Dikta’ya karşı” sloganı dikkat çekti. Atılan sloganlarda da AKP ve Erdoğan’a tepkilerin yanı sıra, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın laikliğin yeni anayasada yer almaması yönündeki açıklamalarına öfke vardı. Dövizlerde, 10 Ekim Ankara katliamda yaşamını yitiren CHP’li gençlerin resimleri taşındı. 

Anıtkabir önünde partisinin ses aracına çıkan Kılıçdaroğlu, burada kısa bir konuşma yaptı. Ardından partililer Anıtkabir’e girdi. Kılıçdaroğlu’nun Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesini ziyaret ettiği sırada kısa süreliğine Anıtkabir’e girişler durduruldu. (Ankara/EVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

Van’da çocuğa istismarda bulunan temizlik işçisi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Refüj çalışması yapan işçilere araç çarptı 3 işçi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...