18 Mayıs 2016 17:14

Nâzım Hikmet’in şiirleri soruşturmalık oldu

Mersin Üniversitesi Rektörlüğü şimdi de Nâzım Hikmet şiirlerini okuyan 4 öğrenciye soruşturma açtı.

Paylaş

Beyar ÖZALP
Mersin

Barış bildirisine imza atan akademisyenleri görevlerinden uzaklaştıran, hocalarına destek için “İnsanlık Dersi Final Soruları” başlıklı bildiri dağıtan öğrencilere de uzaklaştırma cezası veren Mersin Üniversitesi Rektörlüğü şimdi de Nâzım Hikmet şiirlerini okuyan 4 öğrenciye soruşturma açtı.

7 Mart tarihinde öğrencilerin üniversitedeki baskılara karşı “Yaşam alanımızı savunuyoruz” sloganıyla kampüs içerisinde yaptıkları etkinlikte Nâzım Hikmet’in şiirlerini okuyan dört öğrenci hakkında soruşturma açıldı.

Soruşturmalık olan öğrencilerden Esra Güzel Ersoy, gazetemize konuştu. Ersoy,  “20 temmuz Suruç ile başlayan, ardından devam eden katletme sindirme politikaları, bugün üniversitelerde boyutlarını artırarak devam etmektedir” şeklinde  konuştu.

YILDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

 Sur’da, Cizre’de insanların katledildiğini, üniversitelerde ise öğrencilerin soruşturma, tutuklama ve uzaklaştırma gibi yöntemlerle yıldırılmak istendiğini vurgulayan Ersoy, bu baskılara karşı 7 Mart günü “Yaşam Alanlarımızı Savunuyoruz” sloganıyla yaptıkları etkinlikte rektörlüğün soruşturma açacak gerekçe bulamadığı için şiir okunmasını gerekçe yaptığını vurguladı. “Şiir okumak ne zamandan beri soruşturma kapsamına girmektedir?” diye soran Eroy, “Disiplin yönetmeliğinde üniversite alanlarında sesli şiir okumak suç unsuru mu oluşturmaktadır? Bizler, bu baskılara boyun eğmeyeceğiz. Soruşturmalar, okuldan uzaklaştırma durumlarına rağmen yaşam alanlarımızı savunmaya devam edeceğiz” dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

İbrahim Kaypakkaya, Haki Karer ve Dört’ler anıldı

SONRAKİ HABER

‘Geri Kabul Anlaşmasıyla hak ihlalleri arttı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...