27 Nisan 2012 14:47

Hugo Boss’a stant açtırdı öğrenciye saldırdı

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesinde “Kariyer günleri” kapsamında düzenlenen etkinliklere gelen firmalardan Hugo Boss, Emek Gençliği tarafından protesto edildi. Emek Gençliği üyelerine, Hugo Boss yetkilileri ve özel güvenlik birimleri saldırdı.Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Kul&u

Hugo Boss’a stant açtırdı öğrenciye saldırdı
Paylaş
Sinem Uğurlu

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Kulübü ve Dekanlığı tarafından “Kariyer mutfağı” başlığı altında düzenlenen kariyer günleri etkinliklerinde, çeşitli şirket ve firmalar üniversiteye gelerek konferanslar düzenliyor. Etkinlik kapsamında, şirketler öğrencilerle birebir görüşerek, staj yapacak öğrencileri seçiyor. Bu firmalardan bir tanesi de geçtiğimiz günlerde 400’ü aşkın işçisini hukuksuz bir şekilde işten çıkaran Alman tekstil şirketi Hugo Boss. Daha önce de Mühendislik Fakültesi’ne gelen Hugo Boss patronları, işçi düşmanı olduğu gerekçesi ile öğrenciler tarafından protesto edilmişti. Bu yüzden bu kez sadece stant açarak tanıtım yapmayı tercih eden şirket, Emek Gençliği tarafından yine protesto edildi.  

‘HUGO BOSS’UN VAAT ETTİĞİ İŞSİZLİKTİR’

Emek Gençliği, önceki gün üzerinde “Hugo Boss’un vaat ettiği gelecek işsizliktir” yazılı Türkçe ve Almanca afişleri fakülteye astı.  Afişlerde işten atılan bir işçinin, şirket aleyhine açtığı davayı kazandığını belirten belgeye de yer verilmesine tahammül edemeyen Hugo Boss yetkilileri afişleri yırttı. Ardından da özel güvenlik birimleri Emek Gençliği üyelerine saldırdı. Orada bulunan öğrenciler ve akademisyenler, “Nasıl öğrencilere böyle davranırsınız? Çekilin buradan” diyerek olaya tepki gösterdi. Emek Gençliği üyeleri ise, üniversite yönetiminin, kapılarını şirketlere sonuna kadar açtığını, ancak kendi öğrencilerine karşı tahammülsüz davrandığını ifade ederek, çalışanlarını hukuksuz bir şekilde işten atan Hugo Boss’un öğrencilere vereceği bir gelecek olmadığını belirtti. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avukatlar: Daha ne delili lazım?

SONRAKİ HABER

Depremzedeler talepleriyle 1 Mayıs’ta olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...