06 Mayıs 2016 16:48

Can Dündar: İki saat içinde iki suikast yaşadık

Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, haklarında verilen hapis cezalarına dair açıklama yaptılar.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Can Dündar ve Erdem Gül, 'Hükümeti devirme suçlaması ve casusluk' iddiasından beraat, gizli belgeleri yayınlamaktan hapis kararına dair açıklama yaptılar.

İstanbul Adliyesi önünde konuşan Can Dündar, "2 saat içinde iki suikast yaşadık biri silahlı biri yasaldı. Haber yayınlamak suçundan gerçekleşti ikinci suikast. Bu sadece bizi susturmaya değil Türkiye basınını yazmaktan konuşmaktan korkar hale getirmek için yapılan hukuki bir suikast. AYM kararını elinin tersiyle itti mahkeme. Cumhurbaşkanı baştan beri davanın savcısı olarak davrandı. Tehdit etti, şantaj yaptı. Bu şantajdan görev edinen birileri de kurşun sıktı. Umarım bundan utanır ve gazeteciyi hedef gösterirken dikkat eder. Bizi yıldırmayacak, yazmaya devam edeceğiz. Asıl hedef basını susturmak. Basın özgütlüğü için cesur ve kararlı olmalıyız."

Erdem Gül ise şöyle konuştu: "Türkiyenin ilk kez yaşadığı saldırı değil. Biz hapisteyken Tahir Elçi öldürüldü. Toplumsal siyasal linç uygulandı önce, sonra da öldürüldü. Hukuku yeterince eğip bükemedikleri için insanları katletmeye çalışıyorlar. Ceza aldığımız haber "Türkiye böyle olmasın, çocuklar ölmesin" diye yapılan haberdi. Siyasi demeçlerle insanlar hedef gösteriliyor. Sadece haber yaptık. Bu cezayı kabul etmiyoruz."

Dündar ve Gül'ün Avukatı Akın Atalay, "Meşru yollarda hakkımızı sonuna kadar aramakta direneceğiz. Aklımızla alay eden bir hukuk düzenine geldik. Mahkemeler saraya bağlı kararlar veriyor. Umuyoruz ki karar yargıtay ya da AYM'den dönecektir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Denizler Dolmabahçe’de anıldı

SONRAKİ HABER

Denizler Elazığ’da da anıldı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...