27 Nisan 2012 04:15

2 işçiye mezar olan tesis ruhsatsız çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, patlama meydana gelen Ümraniye'deki Kadosan Sanayi Sitesi içerisinde bulunan Yalız tüp dolum tesisinin, ruhsatsız olması nedeniyle daha önce zabıta tarafından 3 kez mühürlendiğini açıkladı. Belediye, 2 işçinin hayatını kaybettiği patlamanın, tüplerin nakli sırasında düşmesi so

2 işçiye mezar olan tesis ruhsatsız çıktı
Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Ümraniye ilçesi Ferhatpaşa azot, argon ve oksijen dolumu yapılan Yalız Sınai ve Tıbbi Gaz Teknik Hırdavat şirketinde meydana gelen patlamada 2 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Patlama sonucu Hayrettin Kırgıç ve Muharrem İlhan hayatını kaybetti. Patlama sonucu yaralanan Mevlüt Kılıç ve Ufuk Bilgiç, sağlık ekipleri tarafından hastaneye sevk edildi.

İlk belirlemelere ve görgü tanıklarının ifadesine göre patlamanın işçilerin tüpleri naklederken ellerinden düşürmesi ve 200 bar basınçlı tüpün alt kısmının yere çarpması sonucu meydana geldiği tahmin ediliyor" denildi.

Açıklamada, "Söz konu işyeri, ruhsatsız olarak faaliyet göstermesi sebebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anadolu Yakası Zabıta Müdürlüğü tarafından 14 Mayıs 2009, 29 Eylül 2009 ve 11 Haziran 2010 tarihlerinde 3 defa mühürlenerek faaliyetten men edilmiştir. Firma, men kararına rağmen mühürleri bozularak faaliyetine devam etmiştir. Zabıta Müdürlüğü, mühürlerin sökülerek çalışmaya devam etmesi üzerine mühür bozma ve mühürleme tutanağı ile Ümraniye Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştur. Patlamayla ilgili Cumhuriyet savcısı ve emniyetin soruşturması sürüyor." ifadelerine yer verildi.  (İSTANBUL)


KAYMAKAM 'TESİSLER DENETLENDİ' DEMİŞTİ

Daha önce açıklama yapan Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ise söz konusu tesislerin bir hafta önce denetlendiğini, herhangi bir sorun ile karşılaşılmadığını söylemişti. Belediye'nin açıklaması sonrası kaymakamın bu ifadesi kafa karıştırdı.

ÖNCEKİ HABER

Yandaş medya ABD-Rusya anlaşmasına bozuldu

SONRAKİ HABER

28 Şubat'ta 9 tutuklama daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...