24 Nisan 2016 15:54

İstanbul'da sessiz anma: Yüzleşmek en büyük adım olacak

İstanbul’da merkezi anma Tünel Meydanı’nda gerçekleşti. Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu’nun çağrısıyla, Tünel’de sessiz oturma eylemi yapıldı

Paylaş

İstanbul’da merkezi anma saat 19.15’te  Tünel Meydanı’nda gerçekleşti. Ermeni Soykırımı’nı Anma Platformu’nun çağrısıyla, Tünel’de biraraya gelen kitle Ermenice ağıtlar eşliğinde sessiz oturma eylemi yaptı. 

Soykırımda yaşamını yitirenlerin isimlerinin tek tek okunduğu anmada açıklamayı platform adına Emel Kurma yaptı. Ermeni aydınlarının hatıralarına sahip çıktıklarını söyleyen Kurma, “24 Nisan Anadolu’nun kadim halkının maruz kaldığı topyekün yıkımın başlangıç günü oldu” dedi. Türkiye’nin  Uluslararası Soykırım Suçunun Önlenmesi ve Cezalandırılması Sözleşmesini ilk imzalayan ülkelerden biri olduğunu hatırlatan Kurma, “Soykırım 1915’te olup biten bir şiddet anı değil. Bu topraklardan Ermenilerin sökülüp alınmasının, ardından kültürün, ekonominin, siyasetin, sanatın, sporun dostluğun, bir daha eskisi gibi yaşanma ihtimali kalmayarak çoraklaşmasının miladıdır. 

Bu yüzden 101 sene önce yok edilen kardeşlerimizin torunlarıyla beraber Ermenilerin ve Süryanilerin hatıralarına sahip çıkıyoruz” dedi. Soykırımla yüzleşmesi çağrısı yapan Kurma, 
“Ermeni Soykırımı’yla yüzleşmek; konuşulmasını, tartışılmasını sağlamak için atılacak en büyük adım olacak.  Bu tedavi gerçekleşmezse Kürt şehirlerinde evlerin bodrumlarında insan cesetlerinin gündemden hiç gitmeyeceği savaş koşullarının bugün sona erse bile yarın yeniden ve daha kötü sonuçlar yaratarak başlaması hep mümkün olacaktır” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Galatasaray, Kasımpaşa engelini 4 golle geçti

SONRAKİ HABER

'Hükümet istifa' sloganı atan Kilislilere polis saldırısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...