16 Nisan 2016 09:58

21. İzmir Kitap Fuarı açıldı: Mücadele kitap kitap sürecek

21. kez kapılarını açan İzmir Kitap Fuarı, 16-24 Nisan tarihleri arasında 400 yayınevine ev sahipliği yapacak.

Paylaş

TÜYAP tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen 21. İzmir Kitap Fuarı bugün açıldı. 16-24 Nisan tarihleri arasında Uluslararası İzmir Fuar Alanı'nda (Kültürpark) düzenlenecek kitap fuarına bu yıl 400 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılırken, yaklaşık 150 kültür etkinliği düzenlenecek.

Açılış töreninde ilk olarak konuşan TÜYAP Kitap Fuarı Koordinatörü Deniz Kavukçuoğlu, fuarın 21 yıldır büyük gelişme gösterdiğini belirterek, İzmir Kitap Fuarı'nın gerek katılımcı yayınevi gerekse ziyaretçi sayısı açısından  önemli bir yere geldiğini ifade etti. 9 gün sürecek fuarda çok sayıda yazar ve şairlerin okuyucularla buluşacağını söyleyen Kavukçuoğlu, bu yılki onur konuğunun şair yazar Hüseyin Yurttaş'ın olduğunu söyledi.

'AYDINLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Kavukçuoğlu'ndan sonra söz alan onur konuğu Şair yazar Hüseyin Yurttaş, acıları yaşayan bir kuşaktan olduğunu belirterek, "Hıdırellez günlerinde sevinçle kırlara koşmaya alışık bir nesiliz biz ancak bir hıdırellez sabahı kalktığımız da yaşıtlarımızın asıldığına tanık olduk. Bir çoğumuz hapislerde, zindanlarda ömür çürüttü. Aydınlarımız, yazarlarımız bir bir pusularda öldürüldüler. Onun için hüzün hep bizim içimize sinmiş bir duygu olarak var oldu" dedi. Darbelerin hep aydınlanmaya karşı yapıldığını, polislerin ve istihbaratın yıllardır en çok aydınları izlediğini söyleyen Yurttaş, "Onlar aydınlara nefes aldırmazken bugün bir karanlığı yaşıyoruz. Sanata yansıtacağımız her şey yolumuzu aydınlatacaktır, bundan vazgeçmeyeceğiz. Mücadelemiz kitap kitap sürecek, susmayacağız. Aydınlatmaya devem edeceğiz" dedi.  

'İZMİR'DE BAHAR KİTAPLA BULUŞTU'

Türkiye Yayıncılar Birliği İkinci Başkanı Fahri Aral ise, İzmir'de baharın kitapla buluştuğunu söyleyerek, İzmir'le buluşmaya her dönem devam edeceklerini ifade etti. Türkiye'de akademisyenlerin tutuklandığı bir dönemden geçildiğini belirten Aral, "Daha dün Aram yayınevinin kitaplarına 'silah araması' bahane edilerek el konuldu. Silahla kitabı aynı yere koyup terörle kitabı birleştirmeye çalışıyorlar ama bunlara izin vermeyeceğiz" dedi.

Son olarak söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, saldırılara karşı mücadele edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Kitap okuyup daha da bilgilenip mücadele ederek başarılı olacağız" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Grup Yorum’un Yenikapı konserine yasak

SONRAKİ HABER

Tez Koop-İş İzmir 2 No’lu Şube Genel Kurulu yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...