15 Nisan 2016 14:17

10 Ekim haberleri için Evrensel ve Cumhuriyet'e soruşturma

10 Ekim katliamıyla ilgili emniyet amirleri hakkında müfettişlerin ön inceleme raporunu haberleştiren gazetecilere soruşturma açıldı.

Paylaş

10 Ekim katliamıyla ilgili emniyet amirleri hakkında müfettişlerin ön inceleme raporunu haberleştiren gazetecilere soruşturma açıldı. Gazetecilerin haberleriyle “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerini hedef gösterdikleri” iddia ediliyor. 

10 Ekim Ankara katliamında ihmali bulundukları şüphesiyle aralarında dönemin Ankara İl Emniyet Müdürü’nün de bulunduğu emniyet amirleri hakkındaki müfettiş raporları Evrensel ve Cumhuriyet gazeteleri tarafında haberleştirilmişti. Müfettişlerin “adli soruşturma açılmasında kamu yararı vardır” görüşüne rağmen sözkonusu personel hakkında valilik soruşturma izni vermemişti. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, raporu haberleştiren Ankara Temsilcimiz Cem Gurbetoğlu, muhabirimiz Tamer Arda Erşin ve Cumhuriyet gazetesi muhabiri Kemal Göktaş hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, gazetecilerin söz konusu haberleriyle terörle mücadele eden emniyet mensuplarını hedef gösterdiklerini iddia etti. Başsavcılığın dayanak gösterdiği Terörle Mücadele Kanunu’nun 6. maddesinde “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar  veya  yayınlayanlar  veya  bu  yolla  kişileri  hedef  gösterenler  bir  yıldan  üç  yıla  kadar  hapis  cezası  ile cezalandırılır” hükmü yer alıyor. 

Kararı değerlendiren Cem Gurbetoğlu, “Yüzü aşkın kişinin yaşamını yitirdiği bir katliama ilişkin her gelişme haber değeri taşır. Müfettişlerin raporu da tabi ki haber değeri taşıyordu. Haberlerimizde herhangi bir kişiyi hedef göstermedik. Sadece raporda müfettişlerin de soruşturulmasında yarar gördüğü konuları aktardık. Bize soruşturma açmakta bu kadar hızlı davranan yargı, umarım göz göre göre yaşandığı belli olan bu katliamı aydınlatmak konusunda da aynı hızı gösterir” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Üçlü Danışma Kurulunda DİSK’e operasyon

SONRAKİ HABER

‘Sur’u gasp tasarısı’ Meclisten geçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...