25 Nisan 2012 13:44

Demirtaş: Çözümü dışarıda aramıyoruz

BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ABD’ye gerçekleştirdikleri gezinin Türkiye’de eleştirilmesine tepki gösterdi. Demirtaş, “Bütün partilere dünyayı gezmek helal de bize mi haram? Biz de derdimizi ya da çözüm önerimizi bütün dünyaya birinci elden anlatmak istiyoruz. Bu ne Türkiye’yi

Demirtaş: Çözümü dışarıda aramıyoruz
Paylaş

WASHİNGTON ZİYARETİ

BDP heyeti, başkent Washington’daki temasları kapsamında ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı Philip Gordon ile görüştü. Demirtaş, Gordon ile görüşmelerinde, Kürt sorununun çözümüne yönelik önerilerini ifade ettiklerini belirtti.

BDP’liler ayrıca başkentte faaliyet gösteren bazı Kürt gruplar tarafından düzenlenen resepsiyona da katıldı. Resepsiyonda Türkiyeli gazetecilerle sohbet eden Demirtaş, AKP Hükümetinin, Suriye’deki Kürtlerin, Esad rejimi sonrasında özerlik almalarını engellemeye çalıştığını belirterek, “Türkiye, Suriye Ulusal Konseyi’ne Kürtlere herhangi bir siyasi statü vaadinde bulunmaması konusunda açık telkinde bulunuyor” dedi.

‘ŞİDDETİN BİTMESİNİ ARZULARIZ’

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın PKK’nin silah bırakmasına yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Demirtaş, “Şiddetin tümden bitmesini tabii ki arzularız. PKK olumlu cevap verirse karşı çıkmayız, seviniriz ama Başbakan, PKK’yi heyecanlandıracak bir şey söylemedi. Başbakan, ‘Sen eylem yapma, ben de operasyon yapmayım’ diyorsa, bu fiilen ateşkes çağrısıdır, bunu daha açık söylemelidir” dedi.

BDP’nin ABD ziyareti kapsamında bazı Kongre üyeleriyle görüşme ve San Francisco’daki bir üniversitede düzenlenecek panel de yer alıyor. (DIŞ HABERLER)


DEMİRTAŞ’TAN PKK TANIMLAMASI

Brookings Enstitüsü’nde düzenlenen ‘Türkiye’nin Kürt liderleriyle müzakere’ başlıklı panele katılan Demirtaş, PKK’yi bir terör örgütü olarak tanımlamadıklarını vurguladı. PKK’nin, 30 senedir Kürt halkının hakları için silahlı mücadele veren bir örgüt olduğunu ifade eden Demirtaş, “Biz PKK’yi halk tarafından desteklenen ama şiddet yöntemini seçmiş bir örgüt olarak tanımlıyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

İzmirli işçiler örnek olsun!

SONRAKİ HABER

Ağar nihayet cezaevine yerleşti!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...