01 Nisan 2016 07:33

Eski sevgilisine 'silah emojisi' gönderen gence hapis cezası verildi

Fransa'da 22 yaşındaki Bilal Azougagh henüz reşit olmayan eski kız arkadaşına, cep telefonundan silah sembolü olan bir emoji gönderdiği için hapis cezasına çarptırıldı.

Paylaş

Fransa'nın güneydoğusundaki Valence mahkemesi, 22 yaşındaki Bilal Azougagh'ın gönderdiği silah emojisinin "imge şeklinde bir ölüm tehdidi olduğu" hükmüne vardı ve gence üç ayı tecilli altı ay hapis cezası verdi.
The Daily Telegraph gazetesinin haberine göre Fransa'da daha önce benzer mahkeme kararı alınmadı. Azougagh, geçen yaz ilişkileri bitince gönderdiği mesajlar arasında silah emojisi içeren bir mesaj gönderdiğini itiraf etti.

‘DAVA EMSAL OLUŞTURABİLİR'
Genç kadının avukatı, silah emojisi mesajı almasından ve sürekli rahatsız edilmesinden sonra müvekkilinin 'şehir merkezine çıkmaya cesaret edemediğini ve kabuslar gördüğünü' söyledi.
Savunma avukatı ise, mahkemenin silah imgesinden çok fazla anlam çıkarmaması gerektiğini söyledi ve bu imgenin genç kadın üzerinde 'böyle bir etki yarattığına dair' şüpheleri olduğunu dile getirdi.
Fakat buna rağmen mahkeme, silah emojinin "gerçek bir tehdit" olduğu hükmüne varıp Azougagh'ı, hapis cezasının yanı sıra, 1000 euro tazminat ödemeye mahkum etti.
Fransız Le Journal du Dimanche gazetesine göre, emojilerle ilgili herhangi bir yasa olmadığı için bu dava bir emsal oluşturabilir. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Öğrencisine cinsel istismarda bulunan din öğretmenine 5 yıl 9 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

BEKEV'li kadınlar Ensar Vakfı’nı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...