13 Şubat 2016 16:23

Cizre’den Antep’e getirilen cenazeler tanınmayacak durumda

Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde bodrum katlarında yaralı olarak kurtarılmayı beklerken öldürülenlerin cenazelerinden 20'si sabaha karşı otopsi işlemleri için Gaziantep Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Yapılan otopsi işlemlerinden sonra cenazeler Yeşilkent Mezarlığı’nın morguna kaldırıldı.  

Cenazelerin teşhisi için cenaze yakınlarının gelmesi beklenirken, aralarında İHD, EMEP, DBP, HDP yöneticilerinin, avukatların, HDP Antep Milletvekili Mahmut Toğrul’unda olduğu yüzlerce kişi Adli Tıp önünde toplandı. Polis barikatıyla çevrilen Adli Tıp önüne çok sayıda polis sevk edildi. Adli Tıp bahçesinde aralarında avukatlarında olduğu bir grup polis tarafından darp edilerek, polis barikatın dışına çıkarılması üzerine kısa süreli bir gerginlik oluştu. Cenazelerin teşhisi için DBP ve HDP tarafından kriz masası oluşturuldu. Kriz masasından alınan bilgiye göre, cenazelerden 4 erkeğin teşhis edilecek durumda olduğu, ancak 16 cenazenin ise yandığı ve parçalanmış durumda olduğu için tanınamayacak durumda olduğu belirtildi. Teşhis için Adli Tıp’a gelenler yakınlarını teşhis edemediler. Öte yandan bir cenaze üzerinden Abbas Güllübahçe adlı kimliğinin çıktığı ancak henüz teşhis edilmediği bildirildi. 

Akşam saatlerine kadar 4 kişinin fotoğraflar üzerinden süren teşhis işlemleri bundan sonra Gaziantep Emniyeti’nde devam edeceği öğrenilirken, toplanan kalabalık bunun üzerine dağıldı. Kriz masasından yapılan açıklamada teşhise gelecek ailelerin HDP İl Binasına gelmesi istenerek, avukatlarla teşhislerin yapılacağı bildirildi. Öte yandan cenazelerin tanınmayacak halde olmasından dolayı teşhis işlemlerinde DNA testinin de yapılacağı öğrenildi. Cenazelerin teşhisi için şehir dışından birçok kişinin Antep’e geldiği ve yolda gelenlerinde olduğu bildirildi. (Antep/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş: Enver Paşa kafasıyla savaşa sürükleniyoruz

SONRAKİ HABER

EMEP’ten Kağıthane’de Cizre için yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...