19 Ocak 2016 14:59

Eğitim-Sen Alanya yöneticisine, ırkçı tehdit

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

Antalyanın Alanya ilçesinde kimliği belirsiz ırkçılar, facebook ta açtıkları, ‘’ Alanyada’ki PKK yandaşlarını ihbar et’’ adlı hesaptan, Demokrat ve Kürt yurttaşların isim ve işyerlerini paylaşarak, bu insanların PKK’li olduklarını ve bu kişilerin cezalandırılmasını, Alanya’dan kovulmalarını, bu esnaflara iş yeri kiraya vermemelerini istiyorlar. Resim ve isim paylaşımları saldırı ve darbı beraberinde getirdi ve bir yurttaş saldırıya uğradı.

Alanyada yayınlanan Aktüel Alanya Dergisinin Genel yayın yönetmeni Sadık Karslı adlı yurttaş ,kendi fecebook sayfasında Metin Akpınar’ın, Çocukların öldürülmesini kınayan yazısını paylaştığı gerekçesi ile, PKK taraftarı diye tanımadığı kişiler tarafından darp edildi. Sadık Karslı Facebook’ta ’’ Bugün darbedildim. Bu paylaşımı paylaşan yüz binlerce insandan sadece biriyim. Hepsi mi PKK'lı... Bir de içeriğini okuyun. PKK karşıtı bir söylem var paylaşımda’’ diye bir yazıyı paylaştı.

Yine bu sayfada ismi ve resmi paylaşılan kişilerden Eğitim-Sen Alanya Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Okyay ’Alanya’da geçen sene de bu sayfa tarzında bir sayfa açtılar. Burada insanların resim ve adreslerini PKK’li diye paylaştılar ve bu paylaşımlar sonrası bir çok iş yeri ateşe verilerek tahrip edildi. Çok sayıda insan darbedildi ve insanlar ben de dahil olmak üzere defalarca tehdit edildik’’ dedi.

‘DEVLET BU KİŞİLERİ YAKALAMALI’

Okyay, geçen sene Alanya’da çok sayıda ırkçı saldırı olduğunu ve bunların yeniden yaşanabileceğini, bu tür yayın ve propagandanın insanları korku ve endişeye sürüklediğini belirterek, bu gerekçelerden dolayı yarın, demokratik kitle örgütleri ve sendikalarla birlikte Alanya Savcılığına şikayet dilekçesi vererek, koruma isteyeceğini bildirdi. 

2015 genel seçimleri süresince Alanya’da bulunan HDP ilçe binası başta olmak üzere, birçok Kürt ve demokrat yurttaşın işyerleri ateşe verilmiş, insanlar darp edilmiş ve ilçeden göçe zorlanmıştı.

ÖNCEKİ HABER

Akademisyenlere destek için kendilerini ihbar etiler

SONRAKİ HABER

İspanya: Buz Hokeyi Şampiyonası güvenlik nedeniyle Türkiye yerine bize teklif edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa