13 Nisan 2012 16:32

Newroz kutlamasına katılan 7 kişi tutuklandı

10 Nisanda Newroz kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu'yla Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Eren Yurt'un da olduğu 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.Tutuklanan diğer isimlerin Burcu Deniz, İhsan Oğuzcan Yüzgeç, Yiğitca

Newroz kutlamasına katılan 7 kişi tutuklandı
Paylaş

10 Nisanda Newroz kutlamalarına katıldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan ve aralarında ESP Genel Başkan Yardımcısı Çiçek Otlu'yla Emek Gençliği Merkez Yöneticisi Eren Yurt'un da olduğu 7 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Tutuklanan diğer isimlerin Burcu Deniz, İhsan Oğuzcan Yüzgeç, Yiğitcan Yirmibeş, Kadir Ev, Çağdaş Karabayraktar olduğu öğrenildi.

Mahkemeye sevk edilenlerden ETHA Muhabiri Çağdaş Küçükbattal, ESP üyesi Erdal Derhan ve HDK İstanbul İl Koordinasyonu üyesi Hasan Tunç hakkında ise denetimli serbestlik kararı verildi.

Mahkemenin gözaltına alınanlara 18 Martta İstanbul’da düzenlenen Newroz mitingi ve Halkların Demokratik Kongresi’yle ilgili sorular sorduğu öğrenilirken tutuklanma gerekçeleri "PKK/KCK üyesi olmak", "örgüt propagandası yapmak" ve "KCK çağrısıyla eyleme katılmak" oldu.

Daha önce Habertürk ve Bugün gibi gazetelerde HDK’yı hedef alan haberlere yer verilmişti. Haberlerde HDK’nın KCK’nin batı illerindeki şehir yapılanması olduğu öne sürülmüştü. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Medya ‘Bir’den döndü!

SONRAKİ HABER

Kıdem tazminatında büyük aldatmaca

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...