10 Ocak 2016 13:16

Ankara katliamı Antalya’da da unutulmadı

Paylaş

Mahir DOĞAN
Antalya

10.Ekim.2015 günü Ankara da düzenlenen Barış mitinginde yitirilen Barış savunucuları Antalya da iki ayrı basın açıklaması ile anıldı.

‘KATİLLERİ TANIYORUZ! UNUTTURMAYACAĞIZ’

Antalya’da KESK, DİSK, TTB, TMMOB’un çağrısı ile bir araya gelen Emek ve Demokrasi Bileşenleri Saat 13.00’te Attalos Meydanında toplanarak bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasını okuyan BES Antalya Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Mustafa Ayar  Türkiye cumhuriyeti tarihinin en büyük katliamının üzerinden üç ay geçtiğini belirterek: “Bu üç ay bizim için her saniyesini, her dakikasını, her gününü yasımızla, isyanımızla, öfkemizle ve yaşamını yitiren yoldaşlarımızı anarak geçirdik. Yoldaşlarımızın miraslarına, emek, demokrasi ve barış mücadelelerine layık olmak için birbirimize sarıldık. Dayanışma bir nebze olsun acılarımızı hafifletti, kararlılığımızı biledi, geleceğe dair umudumuzu büyüttü. Saldırıda 100’ü aşkın arkadaşımızı, kardeşimizi, canımızı, sevdiklerimizi yitirdik.400’ün üzerinde arkadaşımız yaralandı. 10 Ekim katliamında hedef, emektir, barıştır, demokrasi talebimizdir” dedi. Basın açıklamasına EMEP ve HDP de katılarak destek verdiler.

'KATİLLERİ TANIYORUZ HESAP SORACAĞIZ'

Antalya da ikinci anma ise Üç kapılarda yapıldı Aralarında EMEP, Halkevleri, Pir Sultan Alevi Derneği, CHP, THKP üyelerinin bulunduğu grup, tarihi Adrean Kapısının önünde bulunan alanda toplanarak Cumhuriyet Meydanına yürümek istedi. Önü TOMA ve çevik kuvvet polisleri tarafından kesilen kitle “Faşizme karşı omuz omuza”, “Korkmaz Tedik Ölümsüzdür”, “Yürüyüş hakkımız engellenemez” sloganları atarak yürümek isteklerini bildirdiler. Protesto eylemine katılan CHP Antalya Millet vekili Niyazi Nefi Kara’nın polislerle görüşmesi de sonuçsuz kaldı. Polisin “yürüyüşe geçmeniz halinde müdahale edeceğiz” açıklamasının ardından, kitle yola çıkarak, çift yönlü trafiği ulaşıma kapattı ve orada bir basın açıklaması okudu. Basın açıklamasını kitle adına İnci Ekici okudu. AKP ve sarayın 8 Haziran seçimlerinden sonra başlattığı savaş ve terör politikalarının tüm yurda yayma gayreti içinde olduğunu belirterek: “Savaş ve terör atmosferini iktidarlarını sürdürmek için kullanmaktadır. Kürt kentlerinde tanklarla, toplarla bir savaş sürdürüldüğünü görüyoruz. Biz devrimciler, Aleviler, amekçiler olarak bu savaşa dur demeye devam edeceğiz ve bizleri yıldıramayacaksınız” dedi. Basın açıklamasının ardından eylem sona erdi.  

 

ÖNCEKİ HABER

İzmir’de 10 Ekim anması: Ankara Katliamının sorumluları yargılansın

SONRAKİ HABER

Rosa’nın mirası savaşa ve faşizme karşı mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...