25 Aralık 2015 17:50

Tarantino: Polis kurumsal ırkçı

Paylaş

Yeni filmi “The Hateful Eight”in hakkında Entertainment Weekly’ye konuşan Tarantino, polis birliklerinin eleştirilerine ve boykot tehdidine rağmen, “görevi kötüye kullanmaya” karşı yaptığı çağrıyı yeniledi.

Adalet Bakanlığı, 2014’te Chicagolu bir polis tarafından öldürülen siyah genç Laquan McDonald’ın vurulma anına dair görüntülerin 7 Aralık’ta yayımlanmasının ardından Chicago polis departmanı hakkında bir rapor hazırladı. Polis departmanının şefi Garry McCarthy kovuldu ve Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel kendisini istifaya davet edenler karşısında, polisin uygunsuz davranışları için özür dilemek zorunda bırakıldı.

Tarantino, Chicago skandalının, daha önce bazı polis memurlarının “cinayetten suçlu” olduğuna yönelik iddialarının bir kanıtı olduğunu söyledi:

'ÇÜRÜK ELMA’ ARGÜMANI SAÇMA’

Kültür Servisi sitesinde yer alan Tarantino’nun konuşması şöyle; “İddiamın arkasında duruyorum. Ancak söylediklerim tamamen yanlış yansıtıldı. Chicago inkâr edemeyeceği bir biçimde suç üstü yakalandı. Ama ‘birkaç çürük elmanın’ tüm bunlara sebep olduğunu reddediyorum. Evet, Laquan McDonald’ı vuran polis bir ‘çürük elma’ydı ama onunla birlikte, bu yalanı bir yıl boyunca gizleyen sekiz ya da dokuz polis de öyleydi. Peki ya polis şefi bir ‘çürük elma’ mıydı? Bence evet. (Belediye Başkanı) Rahm Emanuel ‘çürük elma’ mıydı? Bence evet. Hepsi öyleydi. Bu, argümanın ne kadar saçma olduğunu gösteriyor. Bu kurumsal ırkçılıktır. Bu vatandaşlara karşı yapılan baskıyı korumak için yapılan kurumsal bir örtbas etmedir.”

Taratino’nun yorumları polis sendikaları ve sendikaların medya destekçileri tarafından öfkeli bir biçimde eleştirildi ve kanun yürütücülerini temsil eden en büyük beş grup boykot çağrısı yaptı. Ancak, “The Hateful Eight”in New York ve Los Angeles’yaki galaları protestosuz bir biçimde gerçekleşti. 
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Üzüm ve Diğer Şeyler’ kitap oluyor

SONRAKİ HABER

Emeklilere Ocak ayından itibaren 100 TL seyyanen zam Meclis'te kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...