25 Aralık 2015 14:20

DİSK’e bağlı Tümka-İş Sendikası üyesi SCA Yıldız işçilerinin grevi sürüyor. Ücret artışı ve çalışma koşullarına ilişkin taleplerinin yanı sıra sendikal örgütlülüklerinin kabul edilmesi için greve çıkan işçiler, patronun fabrikaya kapatma tehditlerine karşı da direniyor. 

Görüştüğümüz işçilerden İşyeri Baştemsilcisi Emrah Ersoy, 2011 yılında örgütlenmeye başladıklarını hatırlatarak “3.5 senedir devam eden sürecimiz var. 23 Aralık’ta greve çıkacağımızı işverene ilan ettik. Bu süre içerisinde olumlu yaklaşımda bulunmadılar. Biz de greve çıktık. Şu an üretim yapılmıyor. İnsanca yaşamak için haklarımızın verilmesini istiyoruz” dedi. 

GECE GÜNDÜZ ÇALIŞTIK

Bir başka işçi Mustafa Toprak 10 yıldır fabrikada çalıştığını belirterek şöyle devam etti: “6.5 yıldır gece gündüz demeden 12 saat boyunca çalıştık. Bu arada tek tek işçileri çağırarak sendikadan istifa etmemiz için ikna etmeye çalıştılar. Biz işçiler birliğimizi bozmadık Greve çıktık. Diğer işçi arkadaşlarımızı da grevimizi desteklemeye ve bizim yanımızda olmaya çağırıyorum.” 

9 yıldır operatör olarak çalışan Ahmet Batı 1250 lira ücret aldığını söyledi. Patronun kamuoyuna brüt ücretleri duyurarak fazla ücret alıyormuş izlenimi yarattığına dikkat çeken Batı, “Ülker, dışarıdan işçi getirerek grev oylamasına katmasına rağmen biz Ülker’i sandığa gömdük” dedi. 

Mehmet Ural da 3.5 yıllık mücadelenin sonuna geldiklerini söyledi. Her türlü baskıya direndiklerini kaydeden Ural, “İlk kez greve çıkıyoruz. İnsanca yaşamak haklarımızı almak istiyoruz. Kağıt sektöründe olup en az maaş alan biziz” dedi. 

Engelli işçilerden Sinan Bostan 15 “Şimdiye kadar yaşadığı 3. grev. 10 senedir çalışan arkadaşımız varan emek eren arkadaşlarımızın yanındayım” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et