05 Nisan 2012 12:27

Genelkurmay’ın Roboski raporu Meclis’te

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Roboski Katliamı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın yazısının komisyona geldiğini açıkladı. Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Uludere Alt Komisyon Başkanı İhsan Şener de, Genelkurmay’ın raporunun geldiğini söyledi.Nisan ayının sonuna kadar rap

Genelkurmay’ın Roboski raporu Meclis’te
Paylaş

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Roboski Katliamı ile ilgili Milli Savunma Bakanlığı’nın yazısının komisyona geldiğini açıkladı. Konuya ilişkin bir basın toplantısı düzenleyen Uludere Alt Komisyon Başkanı İhsan Şener de, Genelkurmay’ın raporunun geldiğini söyledi.

Nisan ayının sonuna kadar raporlarını tamamlamayı umut ettiklerini söyleyerek, kurumlardan belgelerin bir bir geldiğini, en son da Genelkurmay Başkanlığı’ndan istedikleri bilgilerin ulaştığını belirten Şener, sadece İçişleri Bakanlığı’ndan gelecek raporun beklendiğini söyledi. Genelkurmay’dan gelen raporu tam inceleyemediğini belirten komisyon üyelerinden CHP Ankara Milletvekili Levent Gök de, “Biz bu konuyu siyaset üstü görüyoruz. İnsanların vicdanını bir nebze de olsa rahatlatacak bir rapor oluşturmayı istiyoruz. Bu konuda karanlık hiç bir noktayı bırakmayacak şekilde raporu hazırlayacağız ve buna katkı sağlayacağız” dedi.

Basın toplantısına katılan Roboski Katliam’ında 11 yakınını kaybeden Veli Encü, “Olayın üzerinden 100 gün geçmesine rağmen ailelerin acıları ilk günkü kadar taze. Bunun sebebi, olayın adalet yönünün eksik kalmasıdır. Bu olayın failleri olur da açıklanmazsa, cezalandırılmazsa, aileler köyü terk edip başka yerlere göç edecekler” dedi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Bir trans birey daha katledildi

SONRAKİ HABER

‘Yargı Başbakan’ın güvencesindeyse yeterince siyasallaşmış demektir’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...