04 Nisan 2012 06:05

KCK Savcısı 'BDP kapatılsın' dedi

'KCK' davasıyla ilgili Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da aralarında olduğu 147’si tutuklu 193 kişi hakkında hazırlanan iddianamede Savcı Adnan Çimen’in KCK - PKK yapılanmasıyla amaç birlikteliği içinde olduğunu savunduğu BDP’yle ilgili ‘gereğinin yapılması’ için Yargıtay Cumh

KCK Savcısı 'BDP kapatılsın' dedi
Paylaş


Savcı Çimen’in hazırladığı 2400 sayfalık iddianamede, PKK’nin kuruluşundan KCK’ye kadar uzanan süreç anlatılırken, KCK’nin Türkiye’ye has bir yapılanma olmayıp, İran’da ‘Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK)’, Irak’ta ‘Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi (PÇDK)’ ve Suriye’de ‘Demokratik Birlik Partisi (PYD)’den oluşan dörtlü bir uluslararası proje olduğu iddia edildi.

Radikal'in haberine göre iddianamede KCK’yle ilgili şu yorum yapıldı: “PKK’nin bu adla örneğin İstanbul’da her hangi bir faaliyette bulunması söz konusu değildir. Aynı işler KCK adı altında rahatlıkla yapılabilmektedir. KCK’nin de Demoktarik Toplum Kongresi’nin de (DTK) söyledikleri PKK’nin söylemlerinin barışçıl bir bohçaya sarılmak suretiyle üzeri örtülmüş taleplerinden başkası değildir. KCK’nin başı Murat Karayılan’ın demokratik siyasi bir hareketin başı olduğunu iddia etmek ise her halde akıl ve mantığı çöpe atmakla eşdeğerdir.”

İddianamede siyaset akademilerinin sınıflarında ve koridorlarında PKK'lilerin fotoğrafları ile Öcalan’ın posterlerinin bulunduğu, anlatılarak, böyle bir mekanın ‘eğitim yuvası’ gibi kabul edilemeyeceği iddia edildi. Akademilerin Öcalan’ın projesi olduğu ve PKK'yi halk tabanına yaymak için kurulduğu savunulurken, akademilerin, BDP’nin tüzel kişiliği altında açılması da iki kurum arasındaki ‘organsal ba’ olarak yorumlandı. Partinin hukuksal durumunun takdiri için iddianame örneğinin

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderileceğini belirten savcı Çimen’nin BDP’yle değerlendirmesi şöyle: “İncelemelerde terör örgütü PKK/KCK’nin yasadışı faaliyetleriyle, BDP’nin faaliyetlerinin birçok noktada iç içe girdiği, bu beraberliğin organsal bir birlikteliğe dönüştüğü anlaşılmıştır. BDP’de üye ya da yönetici konumunda olan birçok şahıs aynı zamanda KCK’nin en üst düzey organı olan meclislerde de yer almıştır. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Urfa'da 12 Eylül görüntüleri

SONRAKİ HABER

Alevilerin seçmeli ders talebine geçit yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...