03 Nisan 2012 06:14

Kur’an dersine giren çocuklar abdest alıp, türban takacak mı?

4+4+4 şeklinde tarif edilen ‘Kademeli eğitim sistemi’ Cumhurbaşkanı’nın onayını beklerken, tasarıya göre ‘Kur’an-ı Kerim’ ve ‘Peygamberin Hayatı’ derslerinin seçmeli olması beraberinde, ‘Seçmeli Kur’an-ı Kerim dersinde öğrenciler abdest alacak mı? Kız öğrenciler türban takacak mı?&rsqu

Kur’an dersine giren çocuklar abdest alıp, türban takacak mı?
Paylaş

4+4+4 şeklinde tarif edilen ‘Kademeli eğitim sistemi’ Cumhurbaşkanı’nın onayını beklerken, tasarıya göre ‘Kur’an-ı Kerim’ ve ‘Peygamberin Hayatı’ derslerinin seçmeli olması beraberinde, ‘Seçmeli Kur’an-ı Kerim dersinde öğrenciler abdest alacak mı? Kız öğrenciler türban takacak mı?​’ tartışmasını da getirdi.

Meclis Milli Eğitim Komisyonu Üyesi Fikri Işık’ın ‘Kuran okumak için gereken neyse hepsi yapılacak’ sözleri üzerine, Akşam gazetesinden Ali Ekber Ertürk’ün haberinde uzmanların görüşlerine yer verildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Kurulu Başkanı Prof. Dr. Saim Yeprem, Kuran dersi alacak öğrenci ve öğretmenlerin abdestli olmalarına gerek olmadığını savundu. Yeprem, “Bu bir derstir. Dolayısıyla abdest almak bir zorunluluk değildir” dedi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeki Sayar ise “Kur’an-ı Kerim normalde abdestsiz okunmaz” dedi. Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Hüseyin Kayapınar ise bu konuda İslam bilginleri arasında ‘görüş ayrılıkları’ olduğunu belirterek, “Abdestli olmak daha iyidir” dedi. Kayapınar, Kuran dersinde kız öğrencilerin türban takıp takmayacaklarının ise dersle ilgili hazırlanacak mevzuatla belirleneceğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Edirne'de 3 öğrenci tutuklandı

SONRAKİ HABER

AKP'den Kılıç'a jet 'kuşatma' tepkisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...