07 Eylül 2015 10:19

Birleşik Haziran Hareketi, 1 Kasım'da ittifak yapmayacak

Paylaş

Birleşik Haziran Hareketi (BHH) 1 Kasım seçimlerinde parlamentoda temsil edilmek için herhangi bir seçim ittifakında yer almayacağını ilan ederek, bağımsız siyasal hat ve gücünü 1 Kasım seçimlerinde hayata geçirme kararı aldı. BHH 1 Kasım seçiminde seçimin güvenliği için komisyonlar kurarak, dost örgüt ve platformlarla çalışmalarını birleştirecek.

Birleşik Haziran Hareketi (BHH), yerel meclislerinden temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirdiği siyasal ve örgütsel gündemli toplantısı sonrası sonuç deklarasyonunu açıkladı. İki gün boyunca gerçekleştirdiği toplantı sonrası İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu'nda bir araya gelen BHH meclis temsilcileri adına sonuç deklarasyonunu Kaya Güvenç okudu. 

Güvenç, 7 Haziran seçiminde ağır bir yenilgiye uğrayarak tek başına iktidarını kaybeden AKP'nin Saray darbesiyle sonuçları geçersiz kılmaya çalıştığını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve AKP'nin iktidarını sürdürmek için kanlı bir savaş başlatarak halkın iradesini silahlarla, bombayla teslim almaya çalıştığını belirten Güvenç, halk muhalefeti olmaksızın salt seçim ve parlamento düzeliminde mücadeleyle rejimin yıkılmasının mümkün olmadığının görüldüğünü söyledi. 

Güvenç, bu doğrultuda iki gün süren toplantı sonrası 1 Kasım seçimine ilişkin olarak BHH'nin parlamentoda temsil edilmek için bir seçim ittifakı arayışında olmadığını belirtti. Diğer yandan 1 Kasım seçimlerinde seçim güvenliğinin sağlanması için komisyonlar kurularak, dost örgüt ve platformlarla çalışmaların birleştirileceğini söyleyen Güvenç, “BHH, dün olduğu gibi bugün de Haziran'ın bağımsız siyasal hat ve gücünün bu seçimlerde de hayata geçirilmesi kararını teyit etmiştir” dedi. Güvenç, herkesi faşizme, gericiliğe, emperyalizme, işbirlikçilerine ve sömürü odaklarına oy vermemeye ve BHH meclislerinde birleşerek mücadele etmeye çağrıda bulundu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Avusturya’ya hafta sonu 15 bin sığınmacı giriş yaptı

SONRAKİ HABER

Meksika hükümeti 43 kayıpla ilgili araştırmasını yenilemeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa