4 Eylül 2015 13:12

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), bu yıl için mısır müdahale alım fiyatını ton başına 725 lira, 2016 ocak ayı satış fiyatını ise 825 lira olarak belirledi.

Fiyat geç açıklandığı için tüccarlar, tonu 670 liraya mal olan mısırı çiftçiden 640 liraya aldı. 
Önceden alım yapan tüccarların, çiftçi adına mısırı TMO’ya satacağını. kazananın yine tüccar olacağını belirten çiftçiler, “Danesi tüccara, koçanı bize kaldı” yorumunu yaptı. 

Ofisten yapılan, bu yıl için mısır müdahale alım fiyatının ton başına 725 lira şeklinde belirlendiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Ton başına 725 lira olarak belirlenen müdahale alım fiyatı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ton başına verilen 55.4 lira prim ve diğer desteklerle birlikte 780 liraya yükselmektedir. Açıklanan bu fiyatla üretici maliyete göre, yüzde 70 oranında, ton başına 311 lira kâr elde etmiş olacak. Piyasa gereklilikleri dikkate alınarak TMO’nun 2016 yılı ocak ayından itibaren uygulayacağı satış fiyatının da açıklanması gerekli görülmüştür. TMO, mısırın 2016 yılı ocak ayı satış fiyatını ton başına 825 lira olarak belirlemiştir.” 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

TMO’dan yapılan açıklamada, ürün teslim edecek üreticilerin alım noktalarımızda herhangi bir zorlukla karşılaşmamaları için yapmaları gerekenler şöyle sıralandı: Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) bilgileri güncellenmeli, mutlaka randevu alınmalı, ürünler randevu alınan gün getirilmeli, alım noktalarına anlaşmalı bankalardan alınacak ürün kartı veya banka hesap numaraları ile gelinmeli. (Adana/EVRENSEL)

Evrensel'i Takip Et