18 Ağustos 2015 15:31

Yurt'ta çok sayıda istifa

Paylaş

Yurt gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bugün kaleme aldığı köşe yazısıyla okuyucularına veda etti.

Okurlarına “Veda Zamanı” başlıklı yazısıyla veda eden ve gazetenin aynı zamanda hissedarlarından olan Yanardağ, Yurt’un yayın yönetmenliğinin yanında başyazarlığını da yapıyordu.

Uzun süredir ekonomik sıkıntılarla boğuşan Yurt gazetesi, çalışanların maaşlarının ödenmemesi nedeniyle sık sık iş bırakma eylemleriyle gündeme gelmişti. Son olarak maddi yetersizlik nedeniyle gazetenin 30 Haziran’daki sayısı basılamamıştı.

Yanardağ'ın ayrılık haberinin ardından, Yurt'un yönetim ve yazar kadrosundaki çok sayıda isim gazeteden ayrıldı.

Medyatava'nın haberine göre; Yurt gazetesi Ankara Temsilcisi Nahit Duru, Yayın Koordinatörü Tekin Cebeci, Yazıişleri Müdürleri Gürsel Doğan, Cengiz Erdinç, Derya İzbul ile Web Yönetmeni Atakan Sönmez, Spor Müdürü Alev Doğan, Ortadoğu muhabiri ve yazarı Ömer Ödemiş ile editörlerin tamamı görevinden istifa etti. Ayrıca gazetenin yazar kadrosunda bulunan; Ayşenur Arslan, Hüsnü Mahalli, Haluk Şahin, Haluk Yurtsever, Tuğrul Keskin, Hakan Gülseven, Ali Rıza Özkan, Doğan Yurdakul ve Fatih Yaşlı da Yurt gazetesinden ayrıldı.

YANARDAĞ'DAN YENİ GAZETE PROJESİ

Medyatava'dan Canan Kaya'ya konuşan Yanardağ, "Gazetenin yönetim anlayışı ve yayın politikası konusunda aramızda derin bir görüş ayrılığı oluştu. Etkili bir muhalefet çizgisinde etkili bir gazete yaptık. Gazete hızlı bir tiraj almaya başladığı anda bize sormadan Yurt'un baskısı düşürüldü. 40-50 binlere doğru gidebilecek durumdayken baskısı 22 bine düşürüldü. Yani gazete sabote edildi. Mali sorunların çözülmesi gerekiyordu. Temmuz sonuna kadar çalışanların ücret alacaklarının sıfırlanması lâzımdı. Bunlar yapılmadı. Bütün bunlar birikince dün bir görüşme sağladık ve bir çözüm ulaştıramadık. İstifamı sundum, arkadan da bu istifalar geldi" dedi.

Yanardağ, maddi kaynak yaratılabilmesi halinde bu ekiple yeni bir gazete çıkarmayı planladığını söyledi. Yanardağ, "Gazetecilerin patronu olduğu bir gazete olmasını istiyoruz. Gazeteciler tarafından yayınlanan bir gazete yapmaktan başka çare yok. Elektronik ortamda başlayacağız. Eylül-Ekim gibi yayın hayatına başlaması için çaba göstereceğim" ifadesini kullandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

İzmir barış için harekete geçiyor

SONRAKİ HABER

Erdoğan: Kazılan her çukurun hesabı sorulacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...