17 Ağustos 2015 11:45

KESK İstanbul Şubeler Platformu'ndan 'satış sözleşmesi'ne karşı ortak mücadele çağrısı

Paylaş

KESK İstanbul Şubeler Platformu, satış sözleşmesi ve savaş bütçesine karşı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaptı.

Açıklamaya katılan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, hükümetin önerdiği 5+4 ve 3+3’lük zamların kabul edilemez olduğunu belirtti. Kamu-Sen ve Memur-Sen üyeleri ile sendika üyesi olmayan kamu emekçilerine de seslenen Köse, ortak eylem ve grev çağrısında bulundu. Kamu emekçilerini, taleplerinin iktidar ve ona yedeklenen Memur-Sen eliyle gasbedilmesine karşı çıkmaya çağıran Köse, “Mücadele etmezsek yüzdelik zamlarla, bunu da vergi dilimiyle kepçe olarak geri alınmak istenmektedir” dedi.

KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Fadime Kavak da geçici savaş hükümetinin bağıtlama yetkisi olmadığını bir kez daha kanıtladığını ifade etti. Kavak, Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in, Ahmet Davutoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik’le görüşerek kamu emekçilerinin haklarını peşkeş çektiklerini dile getirdi. “Hiç kimsenin bize enflasyon oranının altında sunacağı zamma ihtiyacımız yok” diyen Kavak, tüm kamu emekçilerini ve emeklileri mücadeleyi yükseltmeye çağırdı. (İstanbul/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bangkok'ta şiddetli patlama: En az 27 kişi öldü

SONRAKİ HABER

DTK ve HDP Heyeti: Varto'da kıyamet yaşandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...