10 Ağustos 2015 12:57

Türkiye Barış Meclisi: Öcalan’a görüş yasağı kalkmalı

Paylaş

Türkiye Barış Meclisi (TBM) Türkiye’nin uçurama doğru ilerlediğini belirterek, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilerek, çözüm sürecinin müzakere aşamasına geçilmesi istendi. 

TMB Sözcüsü Hakan Tahmaz yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin uçsuz bucaksız bir uçuruma doğru koşar adımla ilerlediğini ifade ederek: “Bu gidişata dur demek, bu topraklarda yaşayan insanların boynunun borcu. Silahlar yeniden patlamaya başladı.  Çatışma, bombardıman ve ölüm haberleri her gün çoğalıyor. İstanbul’da gerçekleşen saldırılar nasıl bir yola girildiğini ve tehlikenin boyutları gösteriyor” dedi. 

İki yıldır sürdürülen çatışmasızlık durumuna hızla dönülmesi çağrısı yapan Tahmaz, taraflara şu çağrıda bulundu: “PKK zaman geçirmeden Türkiye sınırları içerisindeki silahlı eylemlerine son vermeli. Bu çatışmasızlığının gerçekleşmesinin ilk önemli ve kıymetli adım olacak. 

Buna paralel olarak, Hükümet,  PKK güçlerine yönelik askeri operasyonlarını durdurmalı PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik görüş yasağına son verilmeli; çatışmasızlığın barışa dönüşmesini sağlamaya dönük rolünü oynaması sağlanmalıdır.  Çözüm Süreci’nin ilerlemesinin önündeki engeller kaldırılmalı; müzakere aşamasına geçilmesi için gerekli mekanizmalar oluşturulmalıdır. Taraflar, siyasal eleştirilerini yaparken veya görüşlerini açıklarken kesinlikle karşı tarafa yönelik nefret dili kullanmamalı.” (İstanbulEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

SES: Sağlık emekçileri hedef alınıyor

SONRAKİ HABER

‘Çatışma ortamında askerlik yapan bakan çocuğu var mı?’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...