21 Mart 2007 00:00

‘İzmir eğitimde ikinci lige düştü’

Eğitim Sen 6 No’lu Şube yaptığı basın açıklamasında, AKP Hükümeti’nin kadrolaşma çalışmalarındaki yoğunluğa dikkat çekti.

Paylaş

Eğitim Sen 6 No’lu Şube yaptığı basın açıklamasında, AKP Hükümeti’nin kadrolaşma çalışmalarındaki yoğunluğa dikkat çekti. Eğitim Sen 1 No’lu Şube’de gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Şube Hukuk sekreteri Pınar Uğur, AKP’nin kadrolaşmada yasal engelleri aşma politikası olarak kullandığı “görevlendirme yöntemi”nin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek yeni açılan Anadolu liselerinin idareci kadrolarının, görevlendirmelerle doldurulduğunu belirtti.
Bu okulların öğretmen kadrolarının da görevlendirmelerle doldurulduğuna dikkat çeken Uğur, bu kadrolara, hak edenlerin değil kendi yandaşlarının getirildiğini söyledi. Kadroların doldurulması sürecinde birçok usulsüz işlem yapıldığı bilgisini veren Uğur, bunların örneklerini basınla paylaştı.
Urla Anadolu Lisesi’nde çalışmak üzere görevlendirilen bir öğretmenin, düzmece suçlama ve soruşturmalarla görev yerinin değiştirildiğini aktaran Uğur, ayrıca aynı okulun internet sitesinde, öğrencilerin çeşitli öğretmenlerle ilgili “stres atmak” için yorum yapmaya yönlendirildiklerini söyledi. Uğur, internetin böylesine yıkıcı, okuldaki gerilimi artıcı bir şekilde kullanılmasını eleştirdi. Okullardaki önemli bir sorunun da şiddet ve uyuşturucu olduğunu belirten Uğur, bunu azaltmaya dönük rehberlik hizmetlerinin, okullarda rehber öğretmen olmaması nedeniyle verilemediğini kaydetti.
Tüm bu sorunların ildeki eğitim başarısını düşürdüğünü belirten Uğur, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğdu’nun tam aksini söylemesine rağmen, İzmir’in eğitimde ikinci lige düştüğünü söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş’e destek ziyareti

SONRAKİ HABER

İşçilerin talepleri kabul edilene kadar…

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...