21 Mart 2007 01:00
İzmir eğitimde ikinci lige düştü
Eğitim Sen 6 Nolu Şube yaptığı basın açıklamasında, AKP Hükümetinin kadrolaşma çalışmalarındaki yoğunluğa dikkat çekti. Eğitim Sen 1 Nolu Şubede gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Şube Hukuk sekreteri Pınar Uğur, AKPnin kadrolaşmada yasal engelleri aşma politikası olarak kullandığı görevlendirme yönteminin tüm hızıyla devam ettiğini belirterek yeni açılan Anadolu liselerinin idareci kadrolarının, görevlendirmelerle doldurulduğunu belirtti.
Bu okulların öğretmen kadrolarının da görevlendirmelerle doldurulduğuna dikkat çeken Uğur, bu kadrolara, hak edenlerin değil kendi yandaşlarının getirildiğini söyledi. Kadroların doldurulması sürecinde birçok usulsüz işlem yapıldığı bilgisini veren Uğur, bunların örneklerini basınla paylaştı.
Urla Anadolu Lisesinde çalışmak üzere görevlendirilen bir öğretmenin, düzmece suçlama ve soruşturmalarla görev yerinin değiştirildiğini aktaran Uğur, ayrıca aynı okulun internet sitesinde, öğrencilerin çeşitli öğretmenlerle ilgili stres atmak için yorum yapmaya yönlendirildiklerini söyledi. Uğur, internetin böylesine yıkıcı, okuldaki gerilimi artıcı bir şekilde kullanılmasını eleştirdi. Okullardaki önemli bir sorunun da şiddet ve uyuşturucu olduğunu belirten Uğur, bunu azaltmaya dönük rehberlik hizmetlerinin, okullarda rehber öğretmen olmaması nedeniyle verilemediğini kaydetti.
Tüm bu sorunların ildeki eğitim başarısını düşürdüğünü belirten Uğur, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğdunun tam aksini söylemesine rağmen, İzmirin eğitimde ikinci lige düştüğünü söyledi. (İzmir/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et