11 Mart 2008 00:00
Öğrencilere önce ülkücüler sonra jandarma saldırdı
Uludağ Üniversitesinde öğrenciler, arkadaşlarının döven ülkücüler karşı rektörlüğün harekete geçmesini istedi. Bunu için eylem yapan öğrencilere gazve copla saldıran jandarma çok sayıda öğrenciyi feci şekilde döverken 60ın üzerinde öğrenciyi gözaltına aldı.
Uludağ Üniversitesinde ülkücülerin 8 Martta öğrencilere saldırmasıyla başlayan gerginlik dünde devam etti. Sabah saatlerinde üniversite içerisinde toplanan 60 kişilik ülkücü grup 4 öğrenciye saldırdı. Saldırı sonrası bir öğrencinin kolu kırılırken, bir öğrencide kafasından yaralanarak yoğun bakıma kaldırıldı. Arkadaşlarına yapılan saldırıyı kınamak ve yetkililerin harekete geçmesi için yaklaşık 100 öğrenci, eğitim fakültesi binası önünde toplanarak, rektörlüğü buradan da Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı öğrenci yurduna kadar yürüdü.
Arkadaşlarının dövülmesine tepki göstere öğrencilere jandarma cop ve biber gazıyla müdahale etti. Çıkan arbedede, çok sayıda öğrenci yaralanırken 60ın üzerinde öğrencinin de gözaltına alındı. Görükle Jandarma Komutanlığında sorgulamalarına başlanan öğrencilerin, yarın adliyeye sevk edilecekleri bildirildi. (Bursa/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et