18 Ağustos 2008 00:00

Burgaz Rakı’da direniş başladı

Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 3 Burgaz Rakı işçisi fabrika önünde direniş başlattı.

Paylaş

Tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atılan 3 Burgaz Rakı işçisi fabrika önünde direniş başlattı. Tek Gıda-İş’in Burgaz Rakı’da yeterli sayıya ulaşıp Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yetki başvurusunda bulunmasının ardından, sendikal örgütlenmeyi duyan patron 3 işçiyi işten attı. İşçilerin işten atılmasının ardından sendika temsilcileriyle birlikte fabrika önünde direniş başlatan sendika, sendikalaşmanın engellenmemesini istiyor. İşçilerin Anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkına saygı gösterilmesini isteyen Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Göksel Şengün, fabrika içinde de sendika üyelerine dönük bir baskının olduğunu, sendikadan istifa ettirilmeye çalışıldığını kaydetti.
Baskıların devam etmesi durumunda yurt genelinde markaya yönelik eylemlere başlayacaklarını duyuran Şengün, işten atılan işçilerin içeri alınması başta olmak üzere sendika hakkına saygı gösterilene kadar eylemlere devam edeceklerini ifade etti.
Bell Karper’de de sendikalaşma
Çorlu’da bulunan Bell Karper Fabrikasında çalışan 6 işçide tek Gıda-İş Sendikası’na üye oldukları için işten atıldılar. Fabrika önünde 5 gündür direnişte olan Bell karper işçileri, sendikalı olarak geri dönüne kadar mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.
Bell Karper, Kars Karper’in yüzde 51 hissesinin alan Fransız Lavaşh Kiri’nin fabrikası. (Çorlu/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

GÜNDÖNÜMÜ

SONRAKİ HABER

Menderes Tekstil’de sendika nöbeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...