19 Eylül 2008 00:00

Dali’ler İstanbul’a yerleşti, gün sayıyor

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), dünyaca ünlü sürrealist Ressam Salvador Dali’nin eserlerini sanatseverlerin izlenimine sunacak

Paylaş

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), dünyaca ünlü sürrealist Ressam Salvador Dali’nin eserlerini sanatseverlerin izlenimine sunacak. SSM’de düzenlenecek “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali” başlıklı sergi, kapılarını yarın açacak.
Serginin içeriğine ilişkin, önceki gün SSM’de bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Gala-Salvador Dali Vakfı Müdürü Joan Manuel Sevillano Campalans, SSM Müdürü Nazan Ölçer ile Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul ile serginin küratörü Montse Aguer Teixidor katıldı.
Sergide, Dali’nin 33 resim, 113 çizim, 111 gravür ve 12 litografisinden oluşan koleksiyonu, dört ay boyunca SSM’de teşhir edilecek. Eserler, 20 Ocak 2009 tarihine kadar Sabancı Müzesi’nde görülebilecek. Serginin küratörü Montse Aguer Teixidor ise İspanya’daki önemli sanat müzelerinden gelen ve belki de son kez ülke dışına çıkacak eserlerden oluşan serginin, Gala-Salvador Dali Vakfı dışında gerçekleştirilen en büyük geçici sergi olma özelliğini taşıdığına dikkat çekti. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Ortak talepler için ortak mücadeleye’

SONRAKİ HABER

GÖZLEMEVİ

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...