01 Ekim 2008 00:00

Onlar bayramı da molozlar arasında geçiriyor

Konya’da hurdacılık yaparak geçimlerini sağlayan aileler, Ramazan Bayramı’nı da yıkımı tamamlanan eski adliye binasının molozları arasından toplayarak geçiriyor.

Paylaş

Konya’da hurdacılık yaparak geçimlerini sağlayan aileler, Ramazan Bayramı’nı da yıkımı tamamlanan eski adliye binasının molozları arasından toplayarak geçiriyor. Konya Büyükşehir Belediyesi, yerine park yapacağı eski adliye binasının yıkımını tamamladı. Çıkan molozlar ise Aslım çöplüğüne döküldü. Dökülen molozlar ise hurdacılar için yeni bir gelir kapısı olu. Konya’da hurdacılık yaparak geçimini sağlayanlar, çöplükteki molozlar arasından hurda demirleri çıkararak gelir elde etmeye çalışıyor.
İnşaat şirketleri tarafından Aslım çöplüğüne dökülen molozlar arasından hurda toplayan Hasan Beşiroğlu, yıllardır ailesini bu yolla geçindirmeye çalıştığını söylüyor. 2003 yılında yeşil kartıyla by-pass ameliyatı olduğunu söyleyen Beşiroğlu, “Daha sonra devletten yardım alamadım. Çalışacak iş bile bulamadığım için mecburen çocuklarla gelip çalışıyoruz” diye konuştu. Moloz yığınlarının arasında çalışmanın çok tehlikeli olduğunu belirten Beşiroğlu, “Gününe göre topladığımız miktar değişiyor. Eğer günde 100 kilo hurda topladıysan senden iyisi yok. Topladığımız hurdaları da kilosu 30 YKr’a demircilere satıyoruz” dedi.
Arkadaşları okula o çöplüğe
11 yaşındaki Tugay Özgün ise babasının vefat ettiğini ve annesine yardım etmek için çalıştığını dile getirdi. Hurdacılığı iki yıldır yaptığını belirten Tugay Özgün, “Arkadaşlarım her gün temizce okula gidiyor. Ben de onlar gibi okumak istiyorum. Ama ailemin ekonomik durumu iyi olmadığı için mecburen çalışmak zorunayım” diyerek içinde bulunduğu durumu anlatıp ilgililerden yardım istiyor. (Konya/CİHAN)
ÖNCEKİ HABER

Bu da bayramın acı yüzü

SONRAKİ HABER

Valilik bile şaşırdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...