1 Mart 2009 01:00

Sorunlar kent meclisiyle çözülecek


BAHÇELİEVLER, Soğanlı Mahalle Muhtar Adayı Gazi Baba, her sokaktan alınan bir temsilci ile halkın sorunlarını birlikte çözmeye çalışacakları kent meclisi yaratmayı düşündüklerini ifade etti. 1984 yılından beri Soğanlı Mahallesi’nde oturan, 1966 Malatya doğumlu, evli bir çocuk babası Gazi Baba’nın muhtar adaylığı, mahalledeki siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri, yöre dernekleri ve halk ile görüşerek belirlendi.
Sorunlara ortak çözümler yaratmak istediklerini söyleyen Muhtar Adayı Gazi Baba, mahallede, sadece iki tane ilköğretim ve iki tane de lisenin olmasının öğrencilerin 60-70 kişilik sınıflarda eğitim görmesine neden olduğunu söyledi. Mahallede geçen sene kurulan, bir tane sağlık ocağının bulunduğunu dile getiren Baba, insanların daha önce başka yerlere giderek sağlık sorunlarını çözmeye çalıştıklarını ifade etti.
ULAŞIM, İŞSİZLİK, KREŞ SORUNU...
“Çalışan insanların çocuklarının gidebileceği kreşlerin olmaması, kadınları zor duruma düşürüyor” diyen Baba, kadınların el emeklerini sergileyecekleri alanların yaratılması ve okuma yazma bilmeyen kadınlar için kurslar açılması yönünde çalışmalarının olacağını söyledi. Mahallenin, ulaşım konusunda da büyük bir sıkıntı içinde olduğuna dikkat çeken Baba, “Sadece Beyazıt’a giden otobüsümüz bulunuyor” diye konuştu. En büyük sorun ise Türkiye’nin gerçeği olan işsizlik. Gençlerin gidebilecekleri alanlar olmadığı için kahvelerde zaman öldürdüğünü söyleyen Baba, gençlere iş alanları açılıp, halk eğitim merkezlerinin oluşturulmasında yana olduklarını vurguladı. Baba, muhtarlık süresince, her sokaktan alınan bir temsilci ve demokratik kitle örgütleri ile oluşacak bir kent meclisi oluşturup, en az yılda 4 sefer toplanmak kaydıyla, sorunları birlikte çözme yoluna gideceklerini ifade etti. Baba, daha sonra ise, belediye ya da diğer kamu kuruluşlarına sözcü olacak bir meclis oluşturmayı düşündüklerini belirtti.

Evrensel'i Takip Et