10 Mart 2009 00:00

Yoksulluk damgası!

Gaziantep’te okuldan istenen temizlik parasını veremeyen öğrencinin koluna, ‘temizlik parası’nın kısaltması olan ‘TEM PAR’ yazıldığı iddia edildi.

Paylaş

Gaziantep’te okuldan istenen temizlik parasını veremeyen öğrencinin koluna, ‘temizlik parası’nın kısaltması olan ‘TEM PAR’ yazıldığı iddia edildi. 6’ıncı sınıf öğrencisi çocuğun babası ise, işsiz olduğu için 2 TL’lik temizlik parasını veremediğini belirterek “Öğretmenler hiç yoktan anlamıyor mu?” diyerek tepkisini dile getirdi.
Ersin Kesen, Gaziantep’te Karşıyaka semtinde bulunan Cemil Alevli İlköğretim Okulu 6’ıncı Sınıf Öğrencisi. Alınan bilgilere göre, dün sabah 2 kardeşiyle birlikte okula giden Kesen’den, her ayın ilk günlerinde toplanan 2 TL’lik temizlik parası istendi. Ersin’in işsiz olan babası parayı verememişti, utandığı için “istemeyi unuttum” dedi. İddiaya göre, sınıf öğretmeni bunun üzerine Ersin’in koluna büyük harflerle ‘TEM PAR’ yazdı ve “Bunu götür annene babana okut” dedi.
Eve ağlayarak dönen Ersin, maruz kaldığı muameleyi babasına anlattı ve “Artık o sınıfa gitmek istemiyorum. Geçen ay da öğretmenimiz temizlik parasını getirmediği için, bu ay da veremeyen Mahmut Cankotan’ı tartaklamıştı” dedi.
MÜDÜR: DURUMU BİLİYORSUNUZ
Okul müdürü Murat Kar, gazetecilerin soruları karşısında konudan haberdar olmadığını belirtti. Açıklama yapamayacağını söyleyen Kar, “Ama milli eğitimin durumunu biliyorsunuz” diye uygulamayı savundu.
Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman ise bu olaydan haberi olmadığını ileri sürdü ve iddiayı araştıracağını söyledi.
BABA TEPKİ GÖSTERDİ
Ersin’in babası Ahmet Kesen ise, öğretmenin yaptığı karşısında çılgına döndüğünü söyledi. “Cebinde parası olan adam 2 TL verip de çocuğuna böyle bir cezanın verilmesine gönlü razı olur mu?” diyen Kesen, çalışırken çocuklarına çok iyi baktığını, şimdi ise harçlık bile veremediğini belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nde otobüs şoförüyken işsiz kalan ve TIR şoförlüğü yapan Kesen, kriz nedeniyle aylardır işsiz olduğunu dile getirdi. Kesen, “Öğretmenler neden yoktan anlamıyorlar? Başbakan acaba biz böyle sefalet içindeyken rahat uyuyabiliyor mu? Bize bunu yapanlar Allah’larından bulsunlar” diye konuştu. (GAZİANTEP)
ÖNCEKİ HABER

‘Sarı Gelin’ belgeseli toplatılmadı

SONRAKİ HABER

DURUM

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...