22 Nisan 2009 00:00

‘AKILLI TASARIM BİLİM DEĞİLDİR’

ODTܒde “Darwin’in Dine ve Bilime Armağanı” başlıklı konferansta konuşan evrimsel biyolojinin otoritelerinden ...

Paylaş

ODTܒde “Darwin’in Dine ve Bilime Armağanı” başlıklı konferansta konuşan evrimsel biyolojinin otoritelerinden California Üniversitesi'nden Prof. Dr. Francisco Ayala, doğal seçilimin evrim kuramı için köşe taşı olduğunu söyledi. Ayala, “Akıllı Tasarım bilim değildir” dedi.
ODTÜ Biyoloji ve Genetik Topluluğu'nun çağrısıyla dün ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda konferans veren Francisco Ayala, Kopernik nasıl dünyayı evrenin merkezi olan anlayışı değiştirdiyse, Darwin’in de insanı canlıların merkezi olarak gören anlayışı değiştirdiğini söyledi. Doğal seçilimin evrim kuramı için köşe taşı olduğunu belirten Ayala, göz gibi yapıların kendiliğinden oluşamayacağını savunan Akıllı Tasarımcıları eleştirdi.
Akıllı Tasarımın hiçbir kanıta ve hipoteze dayanmadığına dikkat çeken Ayala, “Akıllı tasarım bilim değildir”dedi. Akıllı tasarımın dinlerin “her şeye gücü yeten, hayırsever yaratıcı” anlayışıyla da çeliştiğini belirten Ayala, “Akıllı tasarım doğruysa Tanrı beceriksiz, acımasızdır” diye konuştu. Ayala, bu nedenle yaratılışçıların da Darwin’in doğal seçilim kuramına ihtiyaçları olduğunu söyledi. (ANKARA)
ÖNCEKİ HABER

6 ilde ‘İslami Cihat’ operasyonu

SONRAKİ HABER

Birecik Belediyesi’ne silahlı saldırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa