02 Mayıs 2009 00:00

Deney malzemeleri çatıda bekliyor

ISPARTA Sağlık Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Aydemir, 2 yıl önce eğitim öğretime başlayan okulda bilgisayar ve deney malzemelerinin toz toprak içindeki çatıda bekletildiğini ileri sürdü.

Paylaş

ISPARTA Sağlık Meslek Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Aydemir, 2 yıl önce eğitim öğretime başlayan okulda bilgisayar ve deney malzemelerinin toz toprak içindeki çatıda bekletildiğini ileri sürdü.
Aydemir, 194 mevcutlu ve 5 bölümü bulunan okulda fiziki şartların uygunsuzluğundan dolayı öğrencilerin sağlıklı eğitim alamadığını ifade ederek, “Burada hemşirelik, acil tıp, diş protez teknisyenliği, tıbbi sekreterlik ve radyoloji bölümleri bulunuyor. Laboratuvar ve bilgisayar sınıfı olmadığı için çocuklarımıza uygulamalı ders verilemiyor. Malzemeler de depolarda bekliyor. Tek katlı ve tuvaletleri yetersiz olan bir binada eğitim verilmeye çalışılıyor. Okulda depolar sınıf haline getirildi. Yetkililerin bu konuya duyarlılık göstererek çözüm getirmesini istiyoruz” diye konuştu.
Doğumevi Hastanesi arkasında bulunan okula ait eski binanın Sağlık Bakanlığı tarafından üniversiteye tahsis edildiğini belirten Aydemir, bu binanın kendilerine geri verilmesini istedi.
İddialara cevap veren Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ise binanın yetersiz olduğunu ve öğrencilerin sıkıntı çektiğinden haberdar olduklarını söyledi.
Geçmişte Sağlık Meslek Lisesi’nin bir ara kapatılmasının ardından mevcut binasının Sağlık Bakanlığı tarafından Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ‘eğitim öğretim amaçlı’ süresiz devredildiğini ifade eden Yılmaz, “Şimdi bu binanın boşaltıldığını öğrendik. Rektörümüzle binanın geri verilmesi noktasında görüşmelerimiz sürüyor. Olumlu bir sonuç çıkacağını tahmin ediyorum. ” dedi. (ISPARTA)
ÖNCEKİ HABER

Ravelli işçileri hakkkını arıyor

SONRAKİ HABER

7 BİN KİŞİ TAŞINACAK YER ARIYOR

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...