06 Ekim 2009 00:00

Erdoğan: Yeni IMF programının yakında olmasını istiyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni IMF programının “yakında” olması arzusunu dile getirdi. ABD’nin borsa ve finansal çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal tarafından yayınlanan söyleşide Erdoğan...

Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni IMF programının “yakında” olması arzusunu dile getirdi. ABD’nin borsa ve finansal çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal tarafından yayınlanan söyleşide Erdoğan, Türkiye’nin, IMF’nin vergi idaresinin bağımsızlığı talebine ilişkin ihtilafın çözüldüğünü belirterek IMF ile yeni bir programa ilişkin anlaşmaya “yakında” varılmasını istediğini de ifade etti. Erdoğan, Ermenistan’ın metni değiştirmemesi halinde iki ülke arasındaki sınırların açılmasını öngören protokollerin 10 Ekim’de imzalanacağından emin olduğunu da söyledi.
BABACAN IMF DEMECİNİ DÜZELTTİ
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “IMF'ye güvenmediğimiz için anlaşma imzalamadık” demediğini belirterek, “Böyle toplantılarda ekonomik terimler yanlış tercüme edilebiliyor. Güven kelimesini kullanmadım. ‘IMF’nin önerilerine inanmadığımız, ikna olmadığımız için anlaşma imzalamadık' dedim" dedi. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Davutoğlu: Yunanistan ile ilişkilerimiz iyi olmayı sürdürecek

SONRAKİ HABER

DTP’de Türk ve Ayna değişmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...