07 Ekim 2009 00:00

Dışarıda seslerini kestiklerine içeride kulak verilmesini istedi

IMF ve Dünya Bankası Üst Düzey Geniş Katılımlı Genel Kurul Toplantısı’nın açılışı Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Paylaş

IMF ve Dünya Bankası Üst Düzey Geniş Katılımlı Genel Kurul Toplantısı’nın açılışı Harbiye İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan küresel ekonomik krizle ilgili önemli mesajlar verdi. Toplantıların en son 1955 yılında İstanbul’da yapıldığını belirten Erdoğan, IMF ve Dünya Bankası yetkililerine toplantı için İstanbul’un tercih edildiği için teşekkür etti.
Başbakan RecepTayyip Erdoğan, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel ekonomik krizin küresel ekonomi adına çok önemli mesajlar ortaya koyduğunu söyledi. Yıllardır göz ardı edilen birçok konunun bugün artık kriz nedeniyle göz ardı edilemeyecek duruma geldiğini vurgulayan Erdoğan, IMF ve Dünya Bankası üst düzey yetkililerine, “Küresel ekonomiye yön veren herkesin, yani sizlerin başını iki elinin arasına alarak, nerede yanlış yapıldığını enine boyuna düşünmeniz kaçınılmazdır” diye seslendi.
IMF ve Dünya Bankası toplantılarına yapılan protestolara da dikkat çeken Erdoğan protesto eylemini gerçekleştirenlere saldıranlar, onların sesine kulak vermeyenler hükümet ve emrindekiler değilmiş gibi konuştu: Salonun dışında devam eden protestolara kulak vermek zorundayız.
KAPİTALİZM ELEŞTİRİSİ!
Çifte standart, maddiyat temelli çatışmalar, ayrımcılık ve hoşgörüsüz müdahalelerin halen devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, dünyada hatırı sayılır bir kesimin yaşadıkları olumsuzluklardan kapitalist ekonomiyi sorumlu tuttuğuna dikkat çekti.
Krizin son yıllarda mali piyasalarda biriken risklerin yeterince takip edilemediğini gösterdiğini ifade eden Erdoğan, maalesef denetleyici ve düzenleyici çerçeve ile risk yönetiminin mali piyasalardaki yeniliklerin çok gerisinde kaldığını dile getirdi.
Bu krizle küresel krizlerin gelişmiş ülkelerden de kaynaklanabildiğinin ve sınır tanımadığının görüldüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, “Dolayısıyla küresel ekonomide rollerin ve sorumlulukların dağılımını gözden geçirme ihtiyacı doğmuştur” ifadelerini kullandı. (EKONOMİ SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

6 Ekim için mesaj yayınladılar

SONRAKİ HABER

IMF Başkanı ihtiyatlı konuştu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...