14 Aralık 2011 03:18

Şadan Anne’nin oğullarına selamı var

Oğlunun acısını yıllarca içinde sakladı, kimseyle paylaşamadı. Diğer evlatları “Hasta olursun” diye yıllarca anmalara, etkinliklere göndermediler. O da acısını adeta tek başına yaşadı Erdal Eren’in annesi Şadan Eren.

Şadan Anne’nin oğullarına selamı var
Paylaş

Sultan ÖZER
ANKARA

Devrimci 78’lilerden Aysun Cerek sürekli telefonla aradı, etkinlikleri bildirdi, çağrı yaptı. Şadan Anne’nin Konur Sokak’ta oğlu için Devrimci 78’liler Federasyonu tarafından açılan standa ilk gelişi çok heyecanlı oldu. Pankartlarda oğlunun fotoğrafını bir yandan gözyaşları ile bir yandan gururla karşıladı. Aynı gün Ankara Büromuza da davet ettiğimiz Şadan Anne, oğlunun yıllar geçse de yoldaşları tarafından unutulmadığını görmenin coşkusunu, gururunu yaşadı...

ANALARIN ACILARI ORTAK

2010 yılında Metin Göktepe’nin annesi Fadime Göktepe, Hasan Ocak’ın annesi Emine Ocak’ın da aralarında bulunduğu anaları ağırladı evinde. Anaların acılarının ortak olduğunu gördü, acısı ‘azaldı’, gururu arttı.

Yıllar sonrası bir başka ziyaretçisi daha oldu Şadan Anne’nin. Erdal’ın jandarmalar tarafından yakalandığını, evlerine gelerek söylerken, polisin de aynı anda gelmesiyle yaka paça, saçlarından sürüklenerek gözaltına alınan Erdal’ın arkadaşının ziyareti. O dönem ANOD Başkanı Süleyman Aktaş’la birlikte  ziyaretine gelen oğlunun arkadaşını sıcacık yüreğine bastı Şadan Anne.

EMEP BAŞKANLARINDAN ZİYARET

Şadan Anne bu yıl da Emek Partisi eski ve yeni genel başkanlarının ziyareti ile gururunu tazeledi. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, EMEP Eski Genel Başkanı ve İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel’in ziyaretinde, ağrılarını, hastalıklarını bir an unutan Şadan Anne, elleriyle hazırladığı börekleri ikram etti, binbir özenle yetiştirip, adeta seraya dönen çiçeklerini gösterdi. Gözlerinin içi gülen Şadan Anne, EMEP’in 6. Büyük Kongresi davetine de çok mutlu oldu. Ancak rahatsızlığı nedeniyle çok istese de katılamayacağını belirten Şadan Anne, kongreye, Erdal’lara, Eren’lere, Denizlere, oğlunun tüm yoldaşlarına sevgilerini gönderdi, “Onları çok öpüyorum” dedi. (Ankara/EVRENSEL)


SİNAN, ERDAL, ERCAN... BİRLİKTE ANILACAKLAR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Sinan Suner, Erdal Eren ve Ercan Koca, Erdal Eren’in idam edildiği gün olan 13 Aralık’ta birlikte anılacak.  30 Ocak 1980’de faşist koruma polisi Süleyman Ezendemir tarafından öldürülen ODTÜ öğrencisi Sinan Suner’in öldürülmesini protesto için düzenlenen eyleme katılan ve bir askeri öldürdüğü iddia edilen Erdal Eren, 2 Şubat’ta yakalanıp, 19 Aralık gibi kısa sürede idama mahkum edildi; aynı yılın 13 Aralık’ın da da darbecilerin “Asmayalım da besleyelim mi?” zihniyeti tarafından idam edildi. Yoldaşının idamına sessiz kalmayan, henüz fidan gibi bir genç olan Ercan Koca da idamı protesto pankartı asarken gözaltına alınıp, işkencede öldürüldü, “buzda kaçarken ayağı kayıp düştü” denildi.  Birbirleri için canlarını hiçe sayan üç yoldaş her 13 Aralık’ta birlikte anılır oldular.  Bugün de saat 14.00’de Karşıyaka Mezarlığı 2 No’lu Kapı’da buluşacak olan yoldaşları üç fidanı, yiğidi anacak, “mücadeleniz, mücadelemizdir” diyecekler.

İstanbul Bağımsız Milletvekili Levent Tüzel de TBMM’de saat 11.00’de Erdal Eren konulu basın toplantısı düzenleyecek.

ÖNCEKİ HABER

Meclis konuşmasını işçilerle yazdı

SONRAKİ HABER

Bu adalet midir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...