24 Mart 2010 00:00

‘BURASI BABANIZIN OTELi DEĞiL’

“BURASI sadece havalandırmadır, babanızın oteli değil...”

Paylaş

“BURASI sadece havalandırmadır, babanızın oteli değil...”
Bu sözler, sürekli hak ihlalleriyle gündeme gelen Adana Kürkçüler Cezaevi’nde gardiyanlar tarafından sık sık tekrarlanıyor.
Adana Kürkçüler Cezaevi idaresinin tutuklulara keyfi baskılar uyguladığını ileri süren tutuklu yakınları, tutuklulara yönelik uygulamaları anlattılar.
KALÇASINDAKİ KURŞUNLAR ÇIKARILMIYOR
Yaralı olarak tutuklanan ve bir bacağında bir kurşun kalan Cebrail Ancar’ın annesi Sultan Ancar, “Tedavi olmak için cezaevi idaresine başvuruyor, talepte bulunuyor ama hiçbir talebine cevap verilmiyor” dedi. Bir yıldır oğlunun yaralı haliyle tutuklu kaldığını ve tedavi edilmediğini belirten anne Ancar, cezaevi doktorunun, sağlık konusunda uyguladığı çifte standardın ortaya çıkmaması için oğlunu hastaneye sevk etmediğini iddia etti. Ancar ayrıca, görüşler sırasında engellemeler yapıldığını da söyledi.
İHD’ye başvuran diğer bir tutuklu yakını ise Avni Vural’ın eşi İkram Vural. Vural, doktora gidip rahatsızlığını anlatmasına rağmen, herhangi bir yanıt verilmediğini belirtti.
Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Murat Kahraman’ın yakını Derya Demir ise tutukluların havalandırmanın penceresinden dışarıya bakmalarına bile gardiyanların keyfi bir şekilde engel olduğunu söyledi. “Burası sadece havalandırmadır, babanızın oteli değil” diyerek tutukluların tehdit edildiğini belirten Demir, “Tutuklular sık sık gardiyan ve askerlerin sözlü tacizine uğruyor, fakat bu konuda idareye yaptıkları başvurular dikkate alınmıyor” dedi.
ADLİ YARDIM SÖZÜ
Yapılan başvuruyu değerlendireceklerini belirten İHD Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kara, Kürkçüler Cezaevi’nin devamlı gündemde olduğunu, fakat düzelme konusunda ilgililerin herhangi bir adım atmadığını belirterek, aileye gerekli adli yardım desteği sunacaklarını ve durumun takipçisi olacaklarını söyledi. (Adana/DİHA)
Murat Kolca
ÖNCEKİ HABER

Uçurtmayı da balonları da vurmasınlar!

SONRAKİ HABER

10 öğrenci gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...