29 Mart 2010 00:00

‘1 Mayıs’ta bölen değil birleştiren olacağız’

EĞTİM SEN İstanbul 1 No’lu Şube’nin düzenlediği panele katılan KESK Genel Başkanı Sami Evren, 1 Mayıs’ta sınıf hareketini ...

Paylaş

EĞTİM SEN İstanbul 1 No’lu Şube’nin düzenlediği panele katılan KESK Genel Başkanı Sami Evren, 1 Mayıs’ta sınıf hareketini bölen değil birleştiren bir perspektifle hareket edeceklerini söyledi. Evren, 1 Mayıs’ta alan tartışmalarının içinde olmayacaklarını, tüm konfederasyonların ortaklaştığı bir kutlama yapacaklarını dile getirdi.
Eğitim Sen İstanbul 1 No’lu Şube’nin düzenlediği panelde TEKEL direnişinin emek mücadelesine katkıları tartışıldı. Panele, KESK Genel Başkanı Sami Evren,
gazetemiz yazarlarından Yr. Doç. Dr. Özgür Müftüoğlu ve Dev Sağlık-İş Uzmanı Erhan Güneş konuşmacı olarak katıldı.
Sami Evren, TEKEL işçilerini desteklemediklerini, direnişin bizzat sahiplenicisi olduklarını söyledi. TEKEL işçilerinin tüm emekçileri birleştirdiğini söyleyen Evren, yaklaşan
1 Mayıs’ta buna göre hareket edeceklerini, sınıf hareketini bölen değil birleştiren bir perspektifle hareket edeceklerini dile getirdi. 1 Mayıs’ın alan tartışmalarına hapsedilmemesi gerektiğini de söyleyen Evren, İstanbul’da bütün konfederasyonların ortak kutladığı bir 1 Mayıs organize edeceklerini ifade etti. Türkiye genelinde 1 Mayıs’ın yaygın kutlanması için de mücadele edeceklerini belirten Evren, 1 Mayıs’a kadar yapılacak etkinliklerin, 1 Mayıs’ı güçlendirdiği kadar 26 Mayıs’ta yapılacak grevi de güçlendireceğine dikkat çekti.
Evren, 26 Mayıs’ta tüm hayatı durduracak bir genel grev örgütlenmesinin, tek hedefleri olduğunu söyledi.
GÜVENCESİZ ÇALIŞTIRMA SERMAYENİN HEDEFİ
Muhafazakar olarak nitelenen TEKEL işçilerinden birçok şey öğrendiğini belirten Özgür Müftüoğlu, kendisi bir 4-b’li olarak üniversitede çalışırken TEKEL işçilerinin 4-b’li olmamak için aylarca soğukta yattığını dile getirdi. Güvencesiz çalıştırmanın sermayenin temel hedeflerinden biri olduğunu belirten Özgür Müftüoğlu, sendikaların bu süreçte sınıfta kaldıklarını belirtti. Krizin yükünü emekçilerin çektiğini belirten Müftüoğlu, her şeye rağmen sendikalara sahip çıkıp örgütlenmeyi sağlamlaştırmak gerektiğini dile getirdi.
TEKEL işçilerinin, örgütlü olmamaları halinde bu mücadeleyi veremeyeceklerini belirten Müftüoğlu, TEKEL işçilerinin ilk raundu kazandıklarını, bundan sonra bütün sınıf güçlerinin bir araya gelerek 2. raundu da alması gerektiğini söyledi.
Eski tip örgütlenmelerle yeni saldırılara karşı durulamayacağını dile getiren Erhan Güneş ise artık yeni mücadele yöntemleri ve araçları oluşturulması gerektiğini dile getirdi.
(İstanbul/EVRENSEL)
ÖNCEKİ HABER

AKP’liler TEKEL işçilerini dinlemedi

SONRAKİ HABER

Hükümet halkın ekmeğiyle oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...